adamkoz_85, pobierz program Aida32. Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji: -> Nazwa płyty głównej -> Mikroukład płyty głównej -> Karta dzwiekowa
Witam. Tak jak większość na tym forum mam problem z dźwiękiem. Po formacie komputera dźwięk nie działa :/ co mam robić?? System operacyjny: Windows XP Professional Dodatek Service Pack 2 Płyta główna: MS-6734 Muszę dodać że za bardzo nie jestem dobra w te klocki. Wyskakuje mi również informacja o brakuj sprzętu miksującego, nie mam pojęcia czy to ma coś z tym wspólnego. Pomóżcie
Wejdź w: Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Wejdź w: Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
letalnica, próbowałaś instalowac dwa podane przeze mnie sterowniki??? ten schemat dzwiękowy zostaw tak ma być. W Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" jest twoja karta widoczna??
ramsiatka, Otwórz program Everest -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji: -> Nazwa płyty głównej -> Mikroukład płyty głównej -> Karta dzwiękowa
tak jest widoczna realtek ac 97 bo ja mam głośnik podczepiany do monitora zaawansowane właściwosci audio > i jakie powinno być ustawienie głośników bo ja ten panel z głośnikiem mogę w każdej chwili odpiąć testowałem głośniki mówiąc podstawowy tekst mam benq web camera micphone ,nagrywanie dżwięku. realtek ac 97 odtwarzanie testowałem je i przy benq web camera microphone słupki się ruszały czyli mikrofon mnie słyszał ale realtek nie mógł mi tego przekazać bo jak włączyłem testowanie dżwięku to słupek przy realtek był nieruchomy czyli jakby ktoś re mną rozmawiał na skype to by mnie słyszał a ja jego nie przez to że głośnik może być odczepiany to nie wiem to ma być ustawione czy głośniki stereo obudowy komputera czy głośniki stereo monitora czy głośniki stereo przy monitorze czy głośniki systemu sorrund sound czy sorrund sound 5.1 bo wszystkie te opcje teoretycznie pasują domyślnie mam ustawione głośniki stereo monitora czy to ustawienie ma znaczenie?? bo zmieniam tą opcje i nie ma żadnego efektu
testowałem głośniki oto wyniki http://img546.imageshack.us/img546/9879/gosy.png mikrofon benq web camera dżwięk nagrywa ale realtek ac 97 nie chce go odtworzyć chociaż teoretycznie powinien działać help