Jeśli już będzie po wszystkim i odbiorca zapłaci daną sumę np. 120zł to potem listonosz mi to przyniesie osobiście do domu czy to idzie na konto w banku? Bo jeśli ktoś niema konta to co?
Z góry dziękuje
bartekplm napisał(a): Witam mam takie pytanie do was mam do wysyłki Organy i nie przekraczaja one 3kg za kwote 160 zł i patrzyłem na stronie http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm biorac przesyłke pobraniowa priorytetowa i koszty wysyłki w obliczeniach wyniosły mi około 40 zł czy to jest mozliwe prosze o porade:P
Usługi krajowe
Przesyłka pobraniowa priorytetowa - przekazanie kwoty pobrania na rachunek bankowy - gabaryt B
Masa: ponad 2kg do 5kg
Opłata zasadnicza 23.50 zł
Suma 23.50 złUsługi krajowe
Przesyłka pobraniowa priorytetowa - przekazanie kwoty pobrania pod wskazany adres - gabaryt B
Masa: ponad 2kg do 5kg
Opłata zasadnicza 28.50 zł
Suma 28.50 zł
Piszę poprawnie po polsku!- kliknij i dołącz się.W tym wypadku masz 2 wyjścia: Przelew na konto - po zakończeniu aukcji, wylicytowaną kwotę + koszty przesyłki wpłacasz na konto sprzedającego i czekasz na paczkę, albo Paczka Pobraniowa, po zakończeniu aukcji czekasz na paczkę, idziesz na poczcie i płacisz przy doborze paczki za przedmiot + koszty wysyłki + koszty wysyłki pieniędzy do sprzedającego. O sposobie finalizacji musisz powiadomić sprzedającego po zakończeniu aukcji.bartekplm napisał(a):no oki dzieki za pomoc ale mam jeszcze jedno pytanie ; mam takie pytanie bo chce kupic na allegro pewna rzecz i ierwszy raz sie spotykam z znaczy sie napisał mi tak tylko ,,przelew na konto i przesylka paczka prioretytowa,, i mam pytanie jak ta tranzakcja ma przebiec?? czy ma mi podac nr konta i przesle mu pieniadze?? i czy listonosz dostarczy mi te paczke?>?
Pewności nigdy nie ma, kurierzy potrafią tak samo zgubić paczkę jak poczta,,, z drugiej strony, kupując coś w necie jesteśmy na łasce sprzedającego np. wysyła tylko pocztą,,, i wtedy albo poczta, albo nie kupujemy, bo kurierem na nie wyśle,,,gonza napisał(a):Ja bym tam paczki przez pocztę nie wysyłała, wolę skorzystać z usług jakiegoś kuriera, bo mam pewność, że dojdzie,
Ja bym tam paczki przez pocztę nie wysyłała, wolę skorzystać z usług jakiegoś kuriera, bo mam pewność, że dojdzie, a nie tak jak na poczcie - nie dość, ze się długo czeka, to jeszcze zawsze wychodzą jakieś problemy. Poza tym maja tam wielki bałagan.
, kurierzy też są fajni, zostawiają towar pod drzwiami, odjadą bez sporządzenia protokołu (przyjmijmy, że towar jest uszkodzony) , zacznie bluźnić na klienta i jego rodzinę Jedynie prywatne firmy kurierskie się starają.
Zidentyfikowani użytkownicy: 177, adamok, archiello, Areh, bedi321, Bing [Bot], CarpeDi3m, dj182xd, drobok, edek112, EnsiferuM, errata72, etam, ewela87, FCBFAN, foreste, Frankfurterium, freeq52, Google [Bot], Google Adsense [Bot], gradzik11, jadrekk, jeikobu614, Kaka', kamillos42, krejzol123, Leszek2204, lith, maniek8902, maxi200, nnick, Peczal, pgr, RiK, Rst00, stan55, themasyaf, username1, Veers, XMan, Yahoo [Bot]