Witam! Zakupiłem wczoraj smartfon LG - E610 swift L5, na wejściu chcę powiedzieć że jest to muj pierwszy smartfon którego używam. Mam z nim taki problem że nie mogę się wogóle połączyć z internetem ( a zakupiłem go właśnie w tym celu:). Telefon jest prosto z salonu sieci PLUS w ofercie mix - szukałem w internecie jakiejś porady w związku z tym wątkiem, ale niestety nic nie znalazłem w tym temacie Chodzi mi o to, że nie potrafię go samodzielnie skonfigurować - mam ogromną prośbę, czy ktoś kto się zna na telefonach mógłby podać mi jakąś wskazówkę aby rozwiązać muj problem?
Jeśli telefon jest z Plusa i używasz go z kartą z Plusa to wystarczy wejść w Ustawienia -> Komunikacja -> Sieci bezprzewodowe lub sieci telefonii komórkowej -> i zaznacz Transmisja danych po sieci.
Ale najpierw sprawdź czy po dłuższym przytrzymaniu przycisku blokady ekranu w menu które się pojawi jest "transmisja danych" jeśli jest to wystarczy tylko to wybrać (tak żeby strzałki nie były przekreślone)
Człowiek z Plusa sprzedaje mi produkt i ja wymagam tego żeby mi wszystko wytłumaczył i zrobił... A jeżeli tego nie potrafi to za przeproszeniem co on tam robi? To także jest w jego obowiązkach aby się znał na tym co robi a nie taka ciemna masa co ani be ani me
W poniedziałek wybiorę się do salonu, może faktycznie coś poradzą... Pewnie jest to proste, ale sam nie chcę pchać tam paluchów żeby sobie niepoustawiać niewiadomo czego
-- Dodane 02.09.2012 (N) 17:25 --
W końcu się udało!! Odblokowałem ten cholerny internet. Zrobiłem tak jak pisał Piotrek2255 Ustawienia -> Ustawienia połączeń -> Więcej... -> Sieci komórkowe -> Włącz przesył danych (włącz przesył danych przez sieć komórkową) i poszło
Witam Mam ten sam problem co MorSfor ,;( mam ten sam telefon i nie działa mi internet . Telefon też jest z sieci Plus.. ale kartę mam z T-mobile ... Próbowałam wchodzić w ustawienia ->ustawienia połączeń->więcej ... Ale nic z tego ;(
Piotrek2255 - Dzięki za wiadomość ... ale na razie bez zmian , weszła na stronę którą podałeś i zrobiłam tak jak poradziłeś ... dostałam sms Typu sprawdź ofertę intern. w telefonie bez obaw o koszty bla bla bla ... podana strona intern. i jak chcę na nią wejść , pokazuję mi się komunikat "wystąpił błąd sieciowy" Masz jeszcze jakiś pomysł Piotrek2255 ? 0
Wchodzisz w ustawienia -> sieci komórkowe i bezprzewodowe -> sieci komórkowe -> APN/ Punkty dostępowe -> przycisk menu "nowa nazwa APN -> i konfigurujesz według tej strony: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... /parametry zapisujesz i włączasz internet.
Piotrek2255 Robię według Twoich wskazówek ustawiam tak jak jest podane na stronie T-mobile ... i bez zmian A myślałam że tym razem się uda .... Bo np jak korzystam z Wi-Fi jest wszystko ok . Więc nie wiem co robię źle
Przepraszam mam podobny problem. Dostałem LG swift l5 od LG zato że kupiłem ich TV. Telefon jest chyba z play bo jak włączam są animacje play, a ja mam orange free na kartę. Włączam przesył danych pisze że jest włączony ale dostępu do internetu nie mogę uzyskać.
Chciałbym się dowiedzieć co mogę zrobić żeby ten problem rozwiązać?