Skocz do zawartości

r   e   k   l   a   m   a

Zdjęcie

Google nie działają na żadnej przeglądarce


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mancunian

Mancunian
  • Użytkownicy
  • 1848 postów

Napisano 31.10.2005 - 08:58

Mój kumpel ma następujący problem:

Mam dziwny problem z przegladarkami internetowymi. Mianowicie w zadnej przegladarce nie dziala mi wyszukiwrka Google. Ani google.pl, ani google.com, ani tez google.de :P Sprawdzalem na Operze, Mozzilli, IE6 i Maxthronie. We wszystkich tak samo 'polaczenie ze zdalnym serwerem nie powiodlo sie'. Nie wiem co jest grane, pierwszy raz widze cos takiego. Przeskanowalem kompa Spyware Stormerem, Nortonem, CCleanrem i noc. Jezeli ktos sie z tym kiedys spotkal to prosze o pomoc, a jezeli nie to prosze o sugestie...



#2 kamaa

kamaa
  • Użytkownicy
  • 2400 postów

Napisano 31.10.2005 - 09:01

sprawdz czy przez HOST nie jest zablokowna strona google

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\Host

#3 fiesta

fiesta

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 19815 postów

Napisano 31.10.2005 - 09:03

Możliwe że coś nie tak na serwerze w sieci w której jest Twój kolega. (W jaki sposób łączy się z netem ??)

lozauserbar.jpg


#4 Mancunian

Mancunian
  • Użytkownicy
  • 1848 postów

Napisano 31.10.2005 - 09:06

Możliwe że coś nie tak na serwerze w sieci w której jest Twój kolega. (W jaki sposób łączy się z netem ??)

Stałe łącze.

#5 fiesta

fiesta

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 19815 postów

Napisano 31.10.2005 - 09:09

Stałe łącze.

Strasznie dużo mi to mówi :shock:
Mało kto już korzysta z połączeń modemowych, raczej wszyscy mają stałki :P
Jakie stałe, Neostrada, SDI, Kablówka, sieć lokalna, sieć radiowa, Dialog itd.
Może powiesz która opcja

lozauserbar.jpg


#6 Mancunian

Mancunian
  • Użytkownicy
  • 1848 postów

Napisano 31.10.2005 - 09:22

Może powiesz która opcja

Sieć lokalna.

#7 fiesta

fiesta

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 19815 postów

Napisano 31.10.2005 - 09:28

Sieć lokalna.

Możliwe że coś nie tak na serwerze w sieci w której jest Twój kolega.

Może coś z proxy na serwie się dzieje.
Niech zadzwoni do swojego dostawcy.

lozauserbar.jpg


#8 paszczaq

paszczaq
  • Użytkownicy
  • 17 postów

Napisano 01.11.2005 - 12:13

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\Host

Wczesniej nie zauwazylem tej porady, ale ona pomogla. Dzieki kamaa.
Nie szukaj sprawiedliwości... Można być wolnym, nosząc kajdany.
Sören Kierkegaard