Witam.
Wstawiłem na swoją stronę okienko, które pokazuje się użytkownikowi, który używa AdBlock’a lub innego programu blokującego reklamy.
http://www.zarabiamy.com.pl
Kod ten wygląda tak:
Jak widać button “Nie pokazuj w przyszłości” dodaje ciasteczko o nazwie example. Co i gdzie powinienem dodać aby po wciśnięciu tego buttona okienko nie pokazywało się ponownie? Na innym forum kazano mi użyć takiej funkcji:
if (isset($_COOKIE['example'])){}
Jednak nie mam pojęcia jak to zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
if (isset($_COOKIE['example'])){}
To Ci doradzili - toż to php a nie js(chociaż w js istnieje takowa funkcja ale nie jako “domyślna”). Skoro ciasteczka zapisujesz za pomocą jquery to i za pomocą jquery je odczytaj - jQuery.cookie(“example”) (bądź $.cookie(“example”) ). Jeżeli ciasteczko istnieje nie wyświetlasz komunikatu, czyli wystarczy warunek
if(!jQuery.cookie("example") )
alert("wyswietl komunikat");
tylko gdzie to wstawić? bo kopiuje na chybił trafił ale coś mi nie wychodzi 
wstawiałem cały moj skrypt w miejsce “wyświetl komunikat” ale nie przyniosło to efektu.
Spróbuj tak
jQuery.prompt(statesdemo);
Na pewno ciasteczka są zapisywane, bo mi konsola błędów pokazuje, że nie.
Teraz coś namieszałem w kodzie. bo button “nie pokazuj w przyszłości” jest nieaktywny.
Wcześniej po kliknięciu tego buttona dodawało się ciasteczko o nazwie example i value foo. (Sprawdzałem w opcjach przeglądarki czy istnieje)
Sporo tych skryptów tam masz.
W kodzie masz tak
odwróć kolejność
odwróciłem kolejność i jest wszystko OK 
Po kliknięciu buttona dodaje się ciasteczko o nazwie example.
Teraz spróbuje dodać to co podałeś czyli:
jQuery.prompt(statesdemo);
//edit
Niby działa tylko odwrotnie niż miało być. Czyli jezeli cookie istnieje to okienko sie pokazuje, a gdy cookie nie ma to okienko się nie pokazuje. 
Wklejam to w złym miejscu czy jak?
No i działa wyśmienicie 
3 dni z tym walczyłem… dzięki za pomoc 
Chyba jak zakończę tworzenie strony poduczę się trochę js, jquery itd bo to ciekawa sprawa.
Pozdrawiam