Skocz do zawartości

r   e   k   l   a   m   a

Zdjęcie

jak pobrac anulowane aktualizacje?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 izok1980

izok1980
  • Użytkownicy
  • 369 postów

Napisano 12.10.2009 - 13:01

Witam wszystkich :) mam problem z aktualizacjami gdy wchodzę w Windows update "wyświetl historie aktualizacji" są cztery aktualizacje anulowane z niewiadomych mi przyczyn i nie wiem jak je zainstalować? gdy sprawdzam szczegóły klikając prawym przyciskiem myszy wyświetla się szczegóły błędu: kod:802400B proszę o radę

Pozdrawiam

-- Dodane 12.10.2009 (Pn) 14:18 --

Zapomniałem dodać mój system to Vista HP na laptopie belinea b.book 2.1

#2 n3t_b0y

n3t_b0y
  • Użytkownicy
  • 78 postów

Napisano 12.10.2009 - 13:26

Zobacz: http://translate.goo... ... ry_state0=

#3 semtex

semtex

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 7528 postów

Napisano 12.10.2009 - 13:27

Możesz zrobić tak:W głównym oknie WU po prawej jest opcja "sprawdź czy są dostępne aktualizacje" kliknij ją,system powinien wyszukać i pokazać te anulowane aktualizacje.Może też w opcji "pokaż dostępne aktualizacje" znajdują się te anulowane,kliknij opcję "instaluj".

gallery_121324_807_2646.jpgkeule.gif


#4 izok1980

izok1980
  • Użytkownicy
  • 369 postów

Napisano 12.10.2009 - 13:47

Już tak robiłem żeby wyszukało mi aktualizacje po przeskanowaniu wyświetla się monit"System Windows jest aktualny" a gdy wejdę w wyświetl historie aktualizacji pokazuje mi ze 4 aktualizacje są anulowane reszta zakończyła się powodzeniem i nie mam pojęcia jak je zainstalować może się nie da? próbowałem rożnych sposobów ale może nie wszystkich i ktoś tu na forum zna odpowiedz.

#5 semtex

semtex

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 7528 postów

Napisano 12.10.2009 - 13:49

Możesz je odnaleźć na stronach MS i zainstalować "ręcznie".Czasem pokazują się po paru dniach.Sprawdzałeś czy się nie dublują?Może zainstalowały się w innym terminie.

gallery_121324_807_2646.jpgkeule.gif


#6 izok1980

izok1980
  • Użytkownicy
  • 369 postów

Napisano 12.10.2009 - 14:04

samtex dzięki za każdą pomoc :wink: przeglądam te forum od jakiegoś czasu i Ciebie też widziałem w akcji,ale dziś postanowiłem się zarejestrować bo nie moglem znaleźć nigdzie odpowiedzi.Nie wiem czy to coś da ale zainstalowałem właśnie Windows update agent 30 a te co się wyświetlały jako anulowane nadal się tak wyświetla...widocznie tak musi zostać w końcu to vista :lol:

#7 semtex

semtex

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 7528 postów

Napisano 12.10.2009 - 15:09

Podaj nr.tych łatek,zobaczymy co się da zrobić.

gallery_121324_807_2646.jpgkeule.gif


#8 izok1980

izok1980
  • Użytkownicy
  • 369 postów

Napisano 12.10.2009 - 15:36

aktualizacja dla systemu Windows vista(kB929725)...Opcjonalna

intel corporation-display-Mobile Intel® 965 express chipset family...Opcjonalna

Dodatek Service pack 1 dla programu Microsoft.NET framework 3.5 i aktualizacja rodziny produktów.NET framework 3.5 (KB951847):procesory x86...Ważna

Intel - Network - Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection...Opcjonalna


To tyle dzięki za pomoc pozdrawiam

#9 sobewa

sobewa
  • Użytkownicy
  • 156 postów

Napisano 12.10.2009 - 18:00

intel corporation-display-Mobile Intel® 965 express chipset family...Opcjonalna


Jeżeli chodzi o tę aktualizację to chyba masz szczęście, że ci się nie zainstalowała. Gdybyś nawet mógł ją zainstalować, odradzam ci, tym bardziej, że to aktualizacja opcjonalna. Mam Vistę Home Premium 32 bit, do jakiegoś czasu pobierałam i instalowałam wszystkie aktualizacje automatycznie jakie tylko pojawiały się w WU, między innymi tę wyżej wspomnianą. W trakcie jej instalacji mój system dosłownie "oszalał", nigdy czegoś takiego nie widziałam, kilka samoistnych restartów, blue screeny, sam włączał się tryb awaryjny, brakowało już tylko żeby eksplodował. Aktualizacja ta i tak zakończyła się niepowodzeniem.

#10 izok1980

izok1980
  • Użytkownicy
  • 369 postów

Napisano 12.10.2009 - 18:03

Sobewa dzięki za uprzedzenie :) dobrze że istnieje to forum i uczęszczają w nim osoby które mogą pomóc,doradzić pozdrawiam ;)

#11 semtex

semtex

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 7528 postów

Napisano 12.10.2009 - 18:51

aktualizacja dla systemu Windows vista(kB929725)...Opcjonalna

Intel - Network - Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection...Opcjonalna

Te dwie również są zbyteczne w Twoim wypadku,masz to już w systemie.
Co do SP1 dla Net Framework pobierz ją stąd:klik i zainstaluj ręcznie.

gallery_121324_807_2646.jpgkeule.gif


#12 izok1980

izok1980
  • Użytkownicy
  • 369 postów

Napisano 12.10.2009 - 19:44

Dzięki wielkie semtex,ale jest jeszcze jedno ale: sciągnełem ta aktualizacje ale na stronie Microsoftu jest napisane WAŻNE: Po zainstalowaniu pakietu .NET Framework 3.5 z dodatkiem SP1 (zarówno samego programu inicjującego, jak i pełnego pakietu) należy natychmiast zainstalować aktualizację KB959209, aby rozwiązać kilka znanych problemów dotyczących zgodności aplikacji.Gdy klikam na ten aktywny link z tymi liczbami KB959209 wyświetla mi się stronka z innymi numerami i nie wiem które wybrać.Wydaje mi się że to to: 958484 (http://support.micro....com/kb/958484/ ) List of the issues that are addressed by the Application Compatibility Update for the .NET Framework 3.5 Service Pack 1.klikając w te cyfry pojawia się kolejna strona potem kolejna i nie ma jak pobrać :cry:

#13 semtex

semtex

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 7528 postów

Napisano 12.10.2009 - 19:50

Tutaj masz bezpośredni link : Klik.

BTW:To jest pierwszy link w www.google.pl ale jak pisałeś to są Twoje pierwsze kroki z tym systemem.Następnym razem warto szukać samemu, w ten sposób zdobywamy wiedzę.

gallery_121324_807_2646.jpgkeule.gif


#14 izok1980

izok1980
  • Użytkownicy
  • 369 postów

Napisano 12.10.2009 - 19:56

Nie pobiera się tylko przełącza mnie na inne strony microsoftu .

KB959209 jest pod Xp a nie viste

#15 semtex

semtex

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 7528 postów

Napisano 12.10.2009 - 20:05

Nie pobiera się tylko przełącza mnie na inne strony microsoftu .

Napisz mi jedną rzecz,czy ten SP1 się zainstalował?Jeżeli tak to już nic więcej nierób.Te aktualizacje na dobrą sprawę nie są Ci do niczego potrzebne.Chyba że jesteś programistą wykorzystującym środowisko Net Framework ??

gallery_121324_807_2646.jpgkeule.gif