Skocz do zawartości

r   e   k   l   a   m   a

Zdjęcie

Jak zmienić hasło do routera? TP-LINK TL-WR543G


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 trojan985

trojan985
  • Użytkownicy
  • 36 postów

Napisano 30.10.2011 - 18:44

Witam. Mam pewien problem otuż zapomniałem hasła do Wifi :(
Mam w domu komputer stacjonarny i laptopa, noi na laptopie nie moge połączyć się z internetem przez to że nie znam hasła.
Teraz pytanie można jakoś zmienić hasło bez konieczności wpisywania starego lub resetowania routera?
Proszę o dokładne wytłumaczenie co i jak, mój router to: TP-LINK TL-WR543G



Z góry dziękuje.
Pomogłem tobie? Zrób coś dla mnie i kiedy ja potrzebuje pomocy, udziel mi jej.

#2 Igor1948

Igor1948
  • Użytkownicy
  • 103 postów

Napisano 30.10.2011 - 19:26

A zmieniałeś hasła rutera czy masz standardowe

Coś takiego jest na forum zgubilem-klucz-wep-jak-odzyskac-sprawdzic-t285110-15.html
Komputer mam i działa a to wystarcza

#3 Areh

Areh

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 18636 postów

Napisano 30.10.2011 - 20:41

Przecież przy zmianie hasła do WI-FI w routerze nie jest potrzebne podawanie starego. Ba, chyba nawet w większości (o ile nie we wszystkich) routerów, po zalogowaniu do panelu administratora można podejrzeć aktualne.
Nie pomagam na PW - od tego jest forum.

#4 roobal

roobal

    MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 13054 postów

Napisano 31.10.2011 - 02:35

Zaloguj się do routera i tam masz zapisane hasło.

Pozdrawiam!
debian.gif

Cisco Certified Network Associate

#5 trojan985

trojan985
  • Użytkownicy
  • 36 postów

Napisano 31.10.2011 - 07:24

Tylko mam problem mały. Bo nie mam pojęcia gdzie zapisane jest to hasło. Jak się zalogowuje do routera to tam jest z milon opcji i przycisków gdzie dokładnie. Z góry dziękuje.
Pomogłem tobie? Zrób coś dla mnie i kiedy ja potrzebuje pomocy, udziel mi jej.

#6 Areh

Areh

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 18636 postów

Napisano 31.10.2011 - 11:14

A zajrzałeś do instrukcji obsługi?
http://www.atel.com....i_v_1_2_www.pdf
Strona 6, Wireless -> Wireless Settings
Nie pomagam na PW - od tego jest forum.

#7 trojan985

trojan985
  • Użytkownicy
  • 36 postów

Napisano 31.10.2011 - 11:42

A zajrzałeś do instrukcji obsługi?
http://www.atel.com....i_v_1_2_www.pdf
Strona 6, Wireless -> Wireless Settings



Jeżeli chcesz sobie nabić postów to ci się udało.

Przecież pisze wyraźnie żebyście mi pokazali co i jak. Jak by to było w instrukcji to bym tematu na forum nie zakładał. Może zamiast odrazu podawać linka looknij czy tam jest opisane jak zmienić hasło...


Proszę o pomoc kogoś kto umie czytać



-- Dodane 31.10.2011 (Pn) 21:35 --

problem rozwiazany. te
mat do zamkniecia
Pomogłem tobie? Zrób coś dla mnie i kiedy ja potrzebuje pomocy, udziel mi jej.