A ja zacznę tak:
Mylisz pojęcia format pliku to avi (dokładnie avi to kontener). DivX to format kompresji obrazu.
I właśnie w ten sposób kontener avi posiada w sobie film w formacie DivX + do tego dołączoną ścieżkę dziwiękową (najprawdopodobniej w formacie mp3). I właśnie one są razem zmuksowane i tak otrzymujemy film
Słaba płeć jest silniejsza od płci mocnej o siłę słabości płci mocnej do płci słabej.
malamalutka napisał(a):Hej mam taki film co ma rozszeżenie divx, a ja chce by miał avi .Jakim programem to zrobić?Bardzo prosze o odpowiedz.Pozdrawiam
Wystarczy jeśli zmienisz rozszerzenie. Na upartego możesz otworzyć ten plik w VirtualDubMod i ponowanie zapisać bez remkopresji.
Kontener DivX to tylko nieco zmodyfikowany AVI. Większość programów nie ma problemu z obsługą plików .divx - co najwyżej pomijane są rozdziały, menu, napisy albo dodatkowe ścieżki audio.
Skiff napisał(a):A ja zacznę tak: Mylisz pojęcia format pliku to avi (dokładnie avi to kontener). DivX to format kompresji obrazu. I właśnie w ten sposób kontener avi posiada w sobie film w formacie DivX + do tego dołączoną ścieżkę dziwiękową (najprawdopodobniej w formacie mp3). I właśnie one są razem zmuksowane i tak otrzymujemy film
po prostu zmien rozszerzenie a wiekszosc programow poradzi sobie z tym, jesli masz go na plytce to sprobuj kliknac go prawym przyciskiem z wcisnietym klawisze [shift] i otworz z .... wybierz swoj program do otwarzania filmow. Jezeli niepojdzie to skopiuj na dysk i wtedy zmien rozszerzenie. powinno pomoc.
johny
wiem ze avi to kontener a divx kompresja ale co to zmienia w rozwiazaniu problemu.
Skiff napisał(a):A ja zacznę tak: Mylisz pojęcia format pliku to avi (dokładnie avi to kontener). DivX to format kompresji obrazu. I właśnie w ten sposób kontener avi posiada w sobie film w formacie DivX + do tego dołączoną ścieżkę dziwiękową (najprawdopodobniej w formacie mp3). I właśnie one są razem zmuksowane i tak otrzymujemy film
Nic nie myle ! Zamiast avi jest divx , chce zrobić tak by format byl avi. Jak jest format wma i można na avi i pewnie z tym "divx" tak się da ,ale czym?
malamalutka napisał(a):Zamiast avi jest divx , chce zrobić tak by format byl avi....tak się da ,ale czym?
Zacznijmy od oczątku Zakładam że masz system Windows XP i masz wyłączoną funkcję pokazującą rozszerzeńia plików.
Zrób tak: Klikaj: Mój komputer -> Narzędzie -> Opcje folderów -> Widok -> Ukryj rozszerzenia znanych typów plików (i tu zlikwiduj ptaszka ) -> Zastosuj -> OK
Teraz, a może po restarcie ukażą Ci się rozszerzenia.
I po prostu zmień ręcznie wpisując rozszerzenie z .divx na .avi.
FINITO