r   e   k   l   a   m   a

Jak zmienić format divx na avi?

Wszelkiego rodzaju problemy z użytkowaniem i instalacją oprogramowania.

Jak zmienić format divx na avi?

Post przez malamalutka » 21.09.2007 (Pt) 20:41

Hej mam taki film co ma rozszeżenie divx, a ja chce by miał avi .Jakim programem to zrobić?Bardzo prosze o odpowiedz.Pozdrawiam
malamalutka

Post przez M_a_r_i_o » 21.09.2007 (Pt) 21:06

bardzo proste...

Google -> divx to avi
Moderator nie pozwala na ustawienia takiego opisu..
Wiec wiesz co mam na myśli... :D
M_a_r_i_o

Post przez goodprogram » 21.09.2007 (Pt) 22:20

total video converter
Czy na dole, czy na szczycie, za ►Królewskich◄ oddam życie
"Jeśli walczymy, możemy przegrać. Jeśli tego nie robimy, jesteśmy przegrani"

Obrazek
goodprogram

Re: Jak zmienić format divx na avi?

Post przez Unga Unga » 22.09.2007 (So) 17:13

malamalutka napisał(a):mam taki film co ma rozszeżenie divx, a ja chce by miał avi .Jakim programem to zrobić?

M_a_r_i_o napisał(a):bardzo proste...
Google -> divx to avi

goodprogram napisał(a):total video converter
A wystarczy zmienić rozszerzenie z .divx na .avi :P :2gunfire:
Unga Unga
Unga Unga

Post przez Skiff » 22.09.2007 (So) 20:41

A ja zacznę tak:
Mylisz pojęcia format pliku to avi (dokładnie avi to kontener). DivX to format kompresji obrazu.
I właśnie w ten sposób kontener avi posiada w sobie film w formacie DivX + do tego dołączoną ścieżkę dziwiękową (najprawdopodobniej w formacie mp3). I właśnie one są razem zmuksowane i tak otrzymujemy film :D
Słaba płeć jest silniejsza od płci mocnej o siłę słabości płci mocnej do płci słabej.
Skiff

Post przez Placio74 » 22.09.2007 (So) 23:16

malamalutka napisał(a):Hej mam taki film co ma rozszeżenie divx, a ja chce by miał avi .Jakim programem to zrobić?Bardzo prosze o odpowiedz.Pozdrawiam

Wystarczy jeśli zmienisz rozszerzenie.
Na upartego możesz otworzyć ten plik w VirtualDubMod i ponowanie zapisać bez remkopresji.

Kontener DivX to tylko nieco zmodyfikowany AVI.
Większość programów nie ma problemu z obsługą plików .divx - co najwyżej pomijane są rozdziały, menu, napisy albo dodatkowe ścieżki audio.

Skiff napisał(a):A ja zacznę tak:
Mylisz pojęcia format pliku to avi (dokładnie avi to kontener). DivX to format kompresji obrazu.
I właśnie w ten sposób kontener avi posiada w sobie film w formacie DivX + do tego dołączoną ścieżkę dziwiękową (najprawdopodobniej w formacie mp3). I właśnie one są razem zmuksowane i tak otrzymujemy film :D

Oj, nie tylko... > DivX Media Format
Placio74

odp.

Post przez johnyby » 22.09.2007 (So) 23:24

po prostu zmien rozszerzenie a wiekszosc programow poradzi sobie z tym, jesli masz go na plytce to sprobuj kliknac go prawym przyciskiem z wcisnietym klawisze [shift] i otworz z .... wybierz swoj program do otwarzania filmow. Jezeli niepojdzie to skopiuj na dysk i wtedy zmien rozszerzenie. powinno pomoc.

johny
wiem ze avi to kontener a divx kompresja ale co to zmienia w rozwiazaniu problemu.
Johny - Andrzej Chorazyczewski
johnyby

Post przez Unga Unga » 22.09.2007 (So) 23:24

Placio74 napisał(a):Oj, nie tylko...
Właśnie.
O ile się nie mylę to od DivX 6, DivX nie jest już tylko kodekiem, ale także formatem.
Unga Unga
Unga Unga

Post przez malamalutka » 23.09.2007 (N) 19:36

Skiff napisał(a):A ja zacznę tak:

Nic nie myle ! Zamiast avi jest divx , chce zrobić tak by format byl avi. Jak jest format wma i można na avi i pewnie z tym "divx" tak się da ,ale czym?
malamalutka

Reklama

Post przez Unga Unga » 23.09.2007 (N) 20:07

malamalutka napisał(a):Zamiast avi jest divx , chce zrobić tak by format byl avi....tak się da ,ale czym?
Zacznijmy od oczątku :)
Zakładam że masz system Windows XP i masz wyłączoną funkcję pokazującą rozszerzeńia plików.
Zrób tak:
Klikaj: Mój komputer -> Narzędzie -> Opcje folderów -> Widok -> Ukryj rozszerzenia znanych typów plików (i tu zlikwiduj ptaszka :lol: ) -> Zastosuj -> OK

Teraz, a może po restarcie ukażą Ci się rozszerzenia.
I po prostu zmień ręcznie wpisując rozszerzenie z .divx na .avi.
FINITO :lol:
Unga Unga
Unga Unga

Powrót do Problemy z oprogramowaniem