Skocz do zawartości

r   e   k   l   a   m   a

Zdjęcie

Kamerka wyłącza obraz na Skypie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 rencista

rencista
  • Użytkownicy
  • 384 postów

Napisano 17.02.2014 - 10:47

Problem polega na tym ,że na laptopie wnuczki Samsung NP 300E5C-S03PL dzieje się dziwna sprawa.Wszystkie sterowniki jak i system Win 7 Home Premium/zainstalowany na partycji ukryte/ są zainstalowane prawidłowo ale...

 

Po połączeniu się na Skypie z innym użytkownikiem wszystko działa dobrze do chwili kiedy zostaje włączona kamerka.Głos jest bardzo dobry ale kamerka wyłącza obraz.Laptop ma dopiero 7 m-cy.Co można tu zmienić?



#2 lordjahu

lordjahu

    Uczestnik HotZlotu

  • Użytkownicy
  • 1493 postów

Napisano 17.02.2014 - 10:49

Obraz się wyłącza w całym laptopie czy jest czarny obraz z kamerki ?


lordjahu86.png

Windows 7 Professional 64-bit Service Pack 1 Intel Core i5 4690K 3.5GHz 8GB RAM NVIDIA GeForce GTX 970


#3 rencista

rencista
  • Użytkownicy
  • 384 postów

Napisano 17.02.2014 - 11:36

Po włączeniu kamerki obraz z kamerki zanika a jakość połączenia jest bardzo niska.



#4 lordjahu

lordjahu

    Uczestnik HotZlotu

  • Użytkownicy
  • 1493 postów

Napisano 17.02.2014 - 11:50

Sterowniki do kamerki i grafiki zainstalowane ?

 

http://www.samsung.c...S03PL-downloads - sterowniki


Użytkownik lordjahu edytował ten post 17.02.2014 - 11:51

lordjahu86.png

Windows 7 Professional 64-bit Service Pack 1 Intel Core i5 4690K 3.5GHz 8GB RAM NVIDIA GeForce GTX 970


#5 rencista

rencista
  • Użytkownicy
  • 384 postów

Napisano 17.02.2014 - 11:59

Tzn. dodatkowo nic nie było instalowane.Tak jak zainstalowałem system po kupnie laptopa z ukrytej partycji tak jest do dziasiaj.może faktycznie zainstalować nowsze sterowniki chociaż jak wchodzę w właściwości kamerki to informacja jest ,że sterowniki sa aktualne.



#6 lordjahu

lordjahu

    Uczestnik HotZlotu

  • Użytkownicy
  • 1493 postów

Napisano 17.02.2014 - 12:12

Tzn. dodatkowo nic nie było instalowane.Tak jak zainstalowałem system po kupnie laptopa z ukrytej partycji tak jest do dziasiaj.może faktycznie zainstalować nowsze sterowniki chociaż jak wchodzę w właściwości kamerki to informacja jest ,że sterowniki sa aktualne.

 

Sterowniki wgrane po recovery systemu są dobre, ale czasami jest potrzebne uaktualnienie ich do nowszych wersji. Spróbuj zaktualizować sterowniki do grafiki oraz kamerki.


lordjahu86.png

Windows 7 Professional 64-bit Service Pack 1 Intel Core i5 4690K 3.5GHz 8GB RAM NVIDIA GeForce GTX 970


#7 Dimatheus

Dimatheus

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 12979 postów

Napisano 17.02.2014 - 15:46

Hej,

A może łącze internetowe jest bardzo słabe i włączenie kamerki jeszcze bardziej je obciąża? To tłumaczyłoby pogorszenie się jakości rozmowy. Jak szybkim łączem dysponujesz?

Pozdrawiam,
Dimatheus
Life is like a box of chocolates. You'll never know, what you're gonna get. - Forrest Gump
Acer Aspire 6930G | Intel C2D P7350 2x2GHz | Intel PM45 | RAM 4GB DDR2 667MHz | GeForce 9300M GS | 2xWDC 320 GB | SB X-Fi Sur 5.1 Pro | WinXP/Win7

#8 rencista

rencista
  • Użytkownicy
  • 384 postów

Napisano 19.02.2014 - 18:16

6 G- ale na innym laptopie wszystko jest bardzo dobrze i nie wyłącza się obraz.



#9 Dimatheus

Dimatheus

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 12979 postów

Napisano 20.02.2014 - 08:53

Hej,

A w jakiej jakości jest rejestrowany obraz w kamerze? Wiesz, jak to sprawdzić?

Pozdrawiam,
Dimatheus
Life is like a box of chocolates. You'll never know, what you're gonna get. - Forrest Gump
Acer Aspire 6930G | Intel C2D P7350 2x2GHz | Intel PM45 | RAM 4GB DDR2 667MHz | GeForce 9300M GS | 2xWDC 320 GB | SB X-Fi Sur 5.1 Pro | WinXP/Win7

#10 rencista

rencista
  • Użytkownicy
  • 384 postów

Napisano 22.02.2014 - 19:16

Własnie przed chwilą próbowałem sie połączyć i nadal to samo. Kiedy nie używam kamerki skype działa bez zarzutu ale gdy tylko włącze kamerkę net siada całkowicie.Jest informacja ,że połączenie internetowe nie działa.

--Dodane--

Nawet rozłącza sie gdy mam komp stacjonarny i laptopa kolo niego.co jest?

___________________________________________________________________________________________
Proszę korzystać z opcji Edytuj, zamiast pisać post pod postem.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Użytkownik Dimatheus edytował ten post 22.02.2014 - 21:34
Scalenie postów


#11 Dimatheus

Dimatheus

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 12979 postów

Napisano 22.02.2014 - 21:38

Hej,
 

Jest informacja ,że połączenie internetowe nie działa.

Rozumiem, że w takiej sytuacji w ogóle nie ma dostępu do sieci? Przeglądarka też nie działa?
 

Nawet rozłącza sie gdy mam komp stacjonarny i laptopa kolo niego.co jest?

  • A komputer stacjonarny jest połączony z routerem kablowo czy bezprzewodowo (po WiFi)?
  • Włączenie kamery na laptopie wyłącza internet na komputerze stacjonarnym? Czy wystarczy kamerę wyłączyć, by przywrócić dostęp do sieci czy konieczne jest resetowanie routera?

Pozdrawiam,
Dimatheus


Life is like a box of chocolates. You'll never know, what you're gonna get. - Forrest Gump
Acer Aspire 6930G | Intel C2D P7350 2x2GHz | Intel PM45 | RAM 4GB DDR2 667MHz | GeForce 9300M GS | 2xWDC 320 GB | SB X-Fi Sur 5.1 Pro | WinXP/Win7

#12 JNJN

JNJN

    Uczestnik HotZlotu

  • Użytkownicy
  • 24521 postów

Napisano 23.02.2014 - 08:23

Wygląda,że to problem routera lub netu.

 

Może wystarczy na wyłączonych kompach, zresetować router (i modem jak jest), czyli wyjąć z niego wtyczkę zasilania i wtyczkę sygnałową ( jak Vectra to samo zrobić z modemem) na 10 minut, potem włożyć wtyczkę sygnałową (Vectra lub router) i zasilanie (Vectra i router) i niech się wszystko wstroi w sieć i sprawdzić działanie na samym laptopie.


CZYTANIE I SZUKANIE NIE BOLI

Pozdrawiam ***JNJN***


#13 rencista

rencista
  • Użytkownicy
  • 384 postów

Napisano 23.02.2014 - 10:10

Spróbowałem dzisiaj tak: podłączyłem lapka pod kabel od routera -ustawiłem drugi laptop w innym pokoju z netem bezprzewodowym.

 

Gdy włączyłem skype to wszystko jest cacy do czasu nawiązania łączności z tym drugim lapkiem.Po kilku sekundach laptop na kablu/samsung/ rozłącza sieć ale tylko u siebie a na drugim laptopie połączenie działa bez zarzutu i mogę sobie przegłądać co chcę.

sytuacja na samsungu wraca do normy po wyłączeniu skype.Tyle na tą chwilę.Pozdrawiam odpowiadających.



#14 JNJN

JNJN

    Uczestnik HotZlotu

  • Użytkownicy
  • 24521 postów

Napisano 23.02.2014 - 10:17

To weź odinstaluj obecną wersję Skype, czyszczenie systemu np: Ccleanerem, restart laptopa i zainstaluj najnowszy Skype i sprawdź.

 

Uaktualnij system w laptopie do najnowszego.

 

Sprawdź wirusy.

 

EDIT:

 

I zrób,co napisałem wcześniej.


Użytkownik JNJN edytował ten post 23.02.2014 - 10:18

CZYTANIE I SZUKANIE NIE BOLI

Pozdrawiam ***JNJN***


#15 rencista

rencista
  • Użytkownicy
  • 384 postów

Napisano 23.02.2014 - 10:56

Więc odinstalowałem starego skype -sprawdziłem system ccleanerem,wyczyściłem rejestr i  zainstalowałem na nowo skypa.

I niestety sytuacja nie poprawiła  się.Wszystko jest dobrze do czasu gdy jest wyłączona kamerka.Rozmowa bez kamerki nie sprawia

kłopotu.Resetowałem router i nic.Laptop jest na gwarancji ale nie wiem czy to podlega pod gwarancję więć wyślę chyba zapytanie do serwisu samsunga.