Skocz do zawartości

r   e   k   l   a   m   a

Zdjęcie

Mobilny internet a Windows 8


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kiszonyogór

kiszonyogór
  • Użytkownicy
  • 49 postów

Napisano 28.07.2013 - 16:49

Witam.Mam mob.int. Huawei 160E(Aldi Talk)Działa dobrze na starym lapie w Windows7.Nowy lap z Windows8 zainstalował go bez problemu ale przy każdej próbie uruchomienia rozłącza ruter bez info.Czy istnieją jakieś sterowniki lub programy pomocne do tego modelu.Zgłosiłem problem do Aldiego tydzień temu i głucho.Dzięki.

#2 eddie71

eddie71
  • Użytkownicy
  • 1483 postów

Napisano 28.07.2013 - 17:03

rozłącza ruter bez info.Czy istnieją jakieś sterowniki lub programy pomocne do tego modelu

Jaki model routera?
Podałeś tylko nazwę modemu.

#3 kiszonyogór

kiszonyogór
  • Użytkownicy
  • 49 postów

Napisano 29.07.2013 - 06:52

Witam.
Wersja-Aldi Talk 4.1
urządzenie-Huawei E 160
treiber-2.0.3.819
firmware-11.608.06.00.52
niewiem co jeszcze, nie jestem fachowcem-IMEI,IMSI
Pozdro.

#4 eddie71

eddie71
  • Użytkownicy
  • 1483 postów

Napisano 30.07.2013 - 17:34

Ale nadal nie podałeś modelu routera, o którym pisałeś, że rozłącza Ci internet.
W pierwszym poście podałeś że używasz modemu Huawei 160 e, w następnym podajesz Huawei E160.
Są dwa rodzaje:
Huawei E160
Huawei E160e
Powinno być nadrukowane na obudowie modemu pod spodem.
Nawiasem mówiąc używałem modemu Huawei E160 i mam go na wypadek awarii.
Natomiast na routerze powinna być jakaś naklejka z jego pełną nazwą.

#5 kiszonyogór

kiszonyogór
  • Użytkownicy
  • 49 postów

Napisano 27.10.2013 - 08:17

Przepraszam za zwłokę(praca).Używałem obydwóch z tym że na początku miałem E160e(nówka)W instrukcj pisze kompatybilny do wysokości Win7.Zwróciłem do sklepu i wyjąłem z szuflady stary(8lat)E 160 sciągnołem najnowszą aktualizację ze strony Aldi Talk i dalej to samo.Specjalnie dokupiłem lapa z Win7 bo na nim wszystko jest ok.Mam też Vodavane on chodzi na każdym Win ale jest drogi.Nie wiem jak to jest u Ciebie,może coś trzeba dodać?