Ja byłem klientem Netii praktycznie od początku jak się pojawiła na rynku i co... Ostatnio mnie zrobili w . W styczniu zadzwonił konsultant, który zaproponował pakiet Internet+TV+Telefon, który miał być tańszy niż dotychczasowy pakiet Internet+Telefon. Prędkość neta miała być podniesiona z 20 do 54 Mbitów, więc chcąc nie chcąc się zdecydowałem. Pan konsultant, albo raczej naciągacz ludzi (nie, nie był to oszust tylko koleś faktycznie tam pracujący) powiedział, że żeby ten pakiet mógł aktywować stały klient musi zrezygnować z telefonu i "podpisać" umowę na nowo. Od tamtego czasu kontakt się urwał, koleś bezczelnie podał jeszcze numer, że niby będzie prowadził tą sprawę i można dzwonić... pewnie się telefon zepsuł

. Miesiąc uwalałem się z konsultantami, którzy pewnie nawet szkolenia nie przeszli, bo nie umieli obsługiwać się systemem. W końcu dodzwoniłem się do gościa, który był jakiś normalny i powiedział, że umowa jest realizowana i już miesiąc temu powinienem dostać sprzęt i mieć wszystko założone, ale on nie może wysłać tego drugi raz, bo w systemie jest, że umowa w realizacji... powiedział, że mam złożyć reklamację. No i złożyłem - efekt nie zauważyli żadnych nieprawidłowości.

(Ta historia w skrócie oczywiście)
Mimo, że wcześniej polecałem tą firmę, bo byłem zawsze zadowolony z jej usług to teraz kategorycznie jej nie polecam, zeszła na psy, a na dodatek 3/4 konsultantów albo ćpa przed pracą albo to kompletne nic nieumiejące lamusy. Netia to chory biznes, który ssie, a dla mnie czas poszukać normalniejszych usług.