Witam! Jakiś czas temu miałem problem z wirusem Virut:32 (wykasował dużą część exe-ków) cześć przetrwała, m.in. Ad-aware 2007. No i jest problem - Ad-aware nie idzie teraz odinstalować! Ad-aware znajduje się na liście "Dodaj /usuń programy" ale nie ma przy nim żadnego przycisku! W katalogu nie ma żadnego uninstall czy tym podobnych plików! W RegCleaner lub Perfect Uninstaller - ad-aware nie pojawia się wogóle na liście! Przy próbie ponownego zainstalowania (nadgrania), program mówi że trzeba najpierw odinstalować starą wersję, po wybraniu opcji TAK próbuje odinstalować AA, ale po jakimś czasie wyświetla Error -> patrz załącznik <- i pasek stanu cofa się ponownie do "Trzeba odinstalować itd.." Nic przy tym nie kasuje z dysku, wsystkie pliki zostają! Próbowałem już nawet "zwykłego" delete z dysku i czyszczenie rejestrów (w trybie normalnym i awaryjnym) i nic nie daje zawsze po uruchomieniu systemu proces aawservice ładuje się do systemu?
Może ktoś już miał podobny problem albo wie jak sobie z tym poradzić? Bardzo proszę o pomoc?
PS. podobnie od jakiegoś czasu wisi mi w "Dodaj /usuń programy" śmieć po odinstalowaniu Adobe Acrobat 7.0 TryOut ...
Załączniki
ad-aware - error.jpg (7.84 KiB) Przeglądane 2769 razy
Zrobiłem wszystko tak jak wyżej napisałeś i ... nic
na końcu wyświetliła się odpowiedź : The scan completed successfully. No malicious items were detect, click 'Main Menu'. No i wiadomo tylko OK do wyboru. Załączam log'a z Malwarebytes - http://www.wklej.org/id/20e5fd4924
No i nic z tego ad-aware nadal nie daje się odinstalować, error jak na zdjęciu powyżej!
zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe http://img.wklej.org/images/88953CFScri ... iemoes.gif Powinno rozpocząć się usuwanie Potem log z usuwania
(coś się usuwało!) Ale katalog Lavasoft z Ad-Aware cały czas istnieje na dysku i nadal jest na liście "Dodaj/Usuń programy" bez żadnego przycisku! chociaż w procesach nie ma już aawservice! (może teraz ten katalog "brutalnie" wykasować?)
Zrobiłem wszystko jak wyżej - Już nigdzie na dysku nie ma plików aawservice a nawet katalogów z plikami lavasoft, Niestety istnieją jeszcze wpisy w rejestrze! Niestety nie w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall ale w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Instaler no i w jeszcze innych gałęziach rejestru, nie wiem czy je mogę kasować? Nadal a-aware jest widoczny w "Dodaj/suń programy" i dalej przy próbie zainstalowania nowego Ad-Awar'a wyświetla się komunikat że poprzednia wersja jest zainstalowana i trzeba ją odinstalować i dalej przy próbie odinstalowania powtarza się sytuacja z błędem. Chciałbym mieć Ad-aware, ale poprawnie zainstalowany, z możliwością usunięcia go w każdej chwili, a nie żeby program żył "swoim życiem"! Tylko że teraz nie bardzo mogę zainstalować go od nowa! Proszę o ewentualne dalsze rady, format wiadomo nie wchodzi w grę!
No nareszcie się udało! Dopiero jak pokasowałem w rejestrze wszystkie wpisy od lavasoftu i aawservice, instalator nowej wersji przestał widzieć starszą wersję i pozwolił na nowo i poprawnie zainstalować nową wersję ad-awara. Wielkie dzięki za wszelką pomoc! Narazie.