witam, kupiłam słuchawki z mikrofonem. podłączyłam, fajne słychać co ktoś mówi ale mnei nei słychać wcale już wszelkkie mozliwe sposoby podłaczenia przetestowałam i nadal cisza mam winows 98 se i próbowałam tez użyc rejestratora dzwieku by mikrofon przetestować, ale tez nie działa przyniosłam inny mikrofon od kuzynki ale też jakby go komputer nie widział co to moze być?
juz próbowałam jakies ustawienai zxmieniać ale nic sie nie udało przypominam, mam windows 98 se. pomózcie --------------------
Zmieniono
As.
Ostatnio edytowano 20.02.2006 (Pn) 20:11 przez angelles, łącznie edytowano 3 razy
Gdy pytam o coś na forum, to znaczy że się na tym nie znam, jestem zdesperowana i potrzebuje pomocy
nie korzystam z systemu 98 juz do 4 lat, wiec ciezko mi dokladnie napisac "step by step". Wchodzisz w Panel sterowanie, szukasz opcji ustawienia dzwiekow itp. i szukasz sowakow z mikrofonem, oraz ustawiasz glosnosc odtwarzania i nagrywania, przynajmniej tak jest w xp
na pasku obok godziny masz ikonę głośnika klikasz dwa razy i tam ma być mikrofon sprawdź czy nie jest wyciszony, jeśli nie ma mikrofon to wchodzisz w plik zaawansowane i tam zaznaczasz mikrofon i wtedy sprawdzasz
też już długo nie mam 98 pisałem z tego co pamiętam
no tak ale jak masz mikrofon wyciszony i chcesz z kimś gadać np przez skypa to dobrze, tamta osoba Cie slyszy normalnie tylko nie ma twojego glosu w Twoich glosnikach, to jest wkurzajace jak slyszaysz to co mowisz
niby już wszystko powinno byc ok, a nei jest nadal mnei nie słychac. jak postukam w mikrofon to słysze że "reaguje" ale nadal mnie nie słychać. a rejestrator dzwieku mnie nei nagrywa może jakies sterowniki mam ściągnąc??
Gdy pytam o coś na forum, to znaczy że się na tym nie znam, jestem zdesperowana i potrzebuje pomocy
u mnie na przykład jak zaczynam rozmowę przez skype to mikrofon się wycisza i muszę go tak za każdym razem włączać
ale jak sałychać stuki to musi działać
sprawdź jeszcze w skypie tam gdzieś w ustawieniach wybiera się sterownik mikrofonu