Witam! Mam zamiar sprzedać telefon na allegro i chciiałbym wysłać paczką ubezpieczoną jakie będzie koszt? Patrzyłem na strone poczty to nie ma żadnej opcji żeby zanaczyć że ubezpieczona więc prosze o pomoc odp. ( nie wie czy to ważne ale kwota 200 zł)
7VT600-P-RZ, Sempron 2400+ 1669 mhz, 1024 (2x512) DDR400, radeon 9550 128/128, samsung 80gb, LITE-ON DVDRW SHW-1635S, HL-DT-ST CD-RW GCE-8526B, zasilacz 300W (jakiś złom od kolegi za 5 zł ale śmiga ), Stacja dyskietek 3,5,
Mam zamiar sprzedać telefon na allegro i chciiałbym wysłać paczką ubezpieczoną jakie będzie koszt?
To lepiej skorzystaj z usług firmy kurierskiej albo prywatnej konkurencji poczty INPOST gdzie możesz w internecie śledzić drogę swojej paczki. www.inpost.pl
Ten artykuł jest trochę stary - z tekstu wynika że pisano go 3 miesiące po uruchomieniu usług. Jednak ja zachęcam do poczty - jako publiczny operator odpowiada za dostarczenie przesyłki. Jeżeli nie dojdzie można uzyskać odszkodowanie, informuje co się stało z przesyłką (kiedyś odbiorca wyzywał mnie od złodziei, denerwował się że paczka nie doszła. Zrobiłem reklamacje - okazało się że ten gość odebrał paczkę! Tyllko chyba zapomniał ) W wypadku inncy firm nie masz takich informacji. A jeżeli wierzyć Merlin.pl kurierzy strasznie ostatnio zdrożeli.
Tak jak wspomniał przedmówca tekst pochodzi ze stycznia miesiąc po rozpoczeczciu działalności firmy. Od tego czasu wiele sie zmieniło. Ja osobiście ra korzystałem z usług INPOSTa i nie mogę powiedziec złego słowa. Znajomy prowadzący własny busines na całą Polskę korzysta tylko z usług tej firmy i jest bardzo zadowolony. Jedyny minus to ograniczony do większych miast zasięg usług.