r   e   k   l   a   m   a

Czy regulamin forum zależny jest od humorów moderatora ?

Uwagi, propozycje, komentarze dotyczÄ…ce forum.

Re: Czy regulamin forum zależny jest od humorów moderatora ?

Post przez fiesta » 22.01.2010 (Pt) 7:29

Czy moderator musi zawsze w swych upomnieniach cytować regulamin i uzasadniać swoje działanie jakimiś jego paragrafami ?:-D

Nie musi, ale może. Uniknie w ten sposób zbędnej dyskusji: jakie były podstawy do jego działania.
Czy moderator może napisać :
" siema lioton weź popraw swojego posta bo twój podpis jest takis lewy chyba jest made by china poza tym nie linkuj w postach ruskich stron bo my tu tylko from america. No i wracając do twojego podpisu to i tak Golf jest the best bo Fiat to szajs. No to nara ziom pozdro miłego zwiedzania forum jakby co to lookaj do mnie na pw"

Na forum dla mało rozgarniętych gimbusów, pewnie by tak napisał, w celu przypodobania się gawiedzi. Na forum największego w Polsce vortalu o oprogramowaniu, było by ty co najmniej nie na miejscu :P
fiesta

Post przez lioton » 22.01.2010 (Pt) 12:02

No właśnie tak myślałem :-D
Mi jeden moderator podobnie napisał na jednym, takim mniejszym forum :-D
Obrazek
lioton

Post przez galy1 » 08.02.2010 (Pn) 15:09

Moim zdaniem w dużej mierze tak(tytuł postu).Skasowano mi post w którym się pytałem o "Co ludzie sądzą o pracy Moderatorów" a Pan Agaton powołał się na regulamin "Oceną pracy Moderatorów zajmuje się Administracja. Wszelkie tematy/posty/ankiety z tym związane będą usuwane. Oceny takie lub skargi dotyczące Moderacji lub Moderatora proszę kierować do Administratorów drogą mailową lub prywatnymi wiadomościami (PW/IM)" w takim wypadku ta dyskusja powinien być skasowana jak i inne które tyczą moderatorów.

Ps.Na forum są równi i równiejsi,niektórym się kasuje posty niektórym nie mimo że łamią regulamin,kiedyś było powiedzenie "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" na forum może być inne powiedzenie "Dajcie mi post a w regulaminie znajdzie się coś na niego"
galy1

Post przez Kpc21 » 08.02.2010 (Pn) 17:39

Ta dyskusja dotyczy interpretacji regulaminu, a nie moderatorów. A na pytanie zawarte w temacie:
Czy regulamin forum zależny jest od humorów moderatora ?
odpowiedź może być jedna - tak, bo zapisy w regulaminie mówią, że interpretacja regulaminu należy do moderatorów. Inaczej mówiąc, jeśli moderator ma dobry humor, może regulamin nagiąć. Dlaczego? Dlatego, że jest człowiekiem, a nie botem.

A temat moim zdaniem powinien być zamknięty. Sam nie lubię takich długich tematów, z dyskusji w których nic nie wynika. Od czasu do czasu jednak takie się pojawiają - może i dobrze. Ale moim zdaniem jeżeli z dyskusji nic nie wynika, znaczy to że temat jest wyczerpany i nie ma potrzeby i sensu dalej go drążyć.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
==||>> BYKOM STOP ! <<||==||>> Obrazek PiszÄ™ poprawnie po polsku! <<||==
Kpc21

Post przez Agaton » 08.02.2010 (Pn) 18:09

Kpc21, napisał(a):A temat moim zdaniem powinien być zamknięty. Sam nie lubię takich długich tematów, z dyskusji w których nic nie wynika. Od czasu do czasu jednak takie się pojawiają - może i dobrze. Ale moim zdaniem jeżeli z dyskusji nic nie wynika, znaczy to że temat jest wyczerpany i nie ma potrzeby i sensu dalej go drążyć.
Nic dodać, nic ująć.
Nil nisi bene - littera scripta manet.
Obrazek
Agaton
MODERATOR

Poprzednia strona

Powrót do O forum

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości