Hej,
Już problem został rozwiązany - ściągnęłam po prostu inną wersję tego programu

Też jest to jakieś rozwiązanie...

mam wbudowany Bluetooth, ale nie wiem jak go uruchomić.
Najczęściej robi się to za pomocą jednego z dodatkowych przycisków funkcyjnych (znajdują się nad klawiaturą) bądź za pomocą przełączników na krawędziach laptopa. Oczywiście by moduł włączyć, należy zainstalować do niego sterowniki. I - co najważniejsze - moduł Bluetooth'a należy posiadać w laptopie - i bynajmniej nie jest to trywialna sprawa. To, że laptop ma przyciski odpowiadające za BlueTooth wcale nie oznacza, że go ma. Tak samo czytając instrukcje i specyfikację komputera - można przeczytać, że moduł jest , ale tylko w wybranych modelach. I na dobrą sprawę tak jest z większością laptopów - model może być jeden, ale jego konfiguracji - kilka. I tak Acer Aspire 5738G może występować z numerem 644G32N - wtedy wyposażony jest w kartę nVidii oraz moduł Bluetooth. Ten sam model, ale z numerem serii niewiele innym - bo 663G32Mn - jest wyposażony w w nieco inny procesor Intel'a, kartę graficzną ATI i brak w nim modułu Bluetooth. Dlatego warto dokładnie sprawdzić, jaki model laptopa posiadamy. Pomocny w tym może być spód laptopa - znajduje się na nim naklejka, na której podana jest pełna nazwa laptopa. Dodatkowo w Acer'ach - we wszystkich przypadkach, z jakimi się zetknąłem - w modelach wyposażonych w Bluetooth na spodzie laptopa znajduje się niewielka naklejka z informacją o tym, jaki moduł jest w komputerze zainstalowany. Po tym najłatwiej poznać, czy rzeczywiście komputer jest wyposażony w ten moduł komunikacyjny.

Następna prośba:
W takim układzie do Ciebie też jedna prośba. Gdy pojawią się nowe problemy, załóż, proszę, nowy temat i wyślij mi informację na PW z linkiem do tematu. Ten niestety zaczyna robić się bardzo niepoukładanym...

Pozdrawiam,
Dimatheus
It's wonderful to be a husband of that beautiful, hot, passionate and fine wife. I will love you always, forever nad ever!
Acer Aspire 6930G | Intel C2D P7350 2x2GHz | Intel PM45 | RAM 4GB DDR2 667MHz | GeForce 9300M GS | SB Live! 24-bit Ex | WDC 320 GB