przez
Gardner
» 08.02.2010 (Pn) 18:59
Witam.
Szukam multikomunikatora obsługującego zarówno Gadu-Gadu jak i Windows Live. Od razu uprzedzam, że chodzi mi o normalną obsługę Windows Live, a nie transporty. Obecnie mam Pidgina, ale nie do końca spełnia moich oczekiwań...
Oczekuję, aby komunikator:
- powiadamiał o nowych wiadomościach nawet, jeżeli okno jest aktywne
- możliwość zainstalowania antybota
- bezproblemowa praca z GG (Pidgin umiera jak tylko dostanie obrazek w wiadomości)
- bezproblemowa praca z Windows Live
- grzeszył pięknością
- opcjonalne: obsługa awatarów
Programy, które już próbowałem:
- Pidgin
- AQQ 2 (brak oficjalnego wsparcia dla Windows Live)
- Palringo
- Gaijim
- Digsby
- Evermotion Communicator 2.7
- Ziuum BETA
Dodam jeszcze, że póki co Pidgin jest najbliżej ideału, ale naprawdę męczy mnie już... Używałbym AQQ, ale ten Windows Live przez transporty to jakaś pomyłka, a próba przekonania się do Jabbera to też była pomyłka, bo co chwila jakieś problemy, błędy połączenia itp. Zainteresował mnie trochę Ziuum, ale niestety beta... co chwila krzaczy i rzuca błędami. Dodam także, że odpadają tandemy komunikatorów... nie po to szukam multikomunikatora, żeby mieć dwa. Próbowałem także Mirandę, ale jakoś pod górę mi z tym komunikatorem.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi.
Gigabyte GA-M59SLI-S5 | AMD Athlon X2 6000+ | Zotac GeForce 9600GT 1GB | 6GB DDR2 RAM | 500GB SATA II | Windows 7 Professional 64-bit | monitor 24" Acer P244W | OCZ Z-Series 80+ 650W
Pzyszłość:
Phenom II X4 965 BE | XFX GeForce 300 series | 8GB DDR3