Problem z klientem DHCP oraz zaporą systemową

Witam

Mam problem z usługą DHCP

TO KOMUNIKAT

System Windows nie może uruchomić usługi DHCP na komuterze Komputer Lokalny

Błąd 1079: Konto podane dla tej usługi różni się od konta podanego dla innych usług działających w tym samym procesie.

Dodatkowo mam problem z zaporą, podobnie przy próbie ręcznego uruchomienia procesu system rzuca komunikatem

ystem Windows nie może uruchomić usługi na komuterze Komputer Lokalny

Błąd 1068: Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się

Próbowałem z urpawnieniami dla użytkownikowów, sprawdzałem w menadżerze urządzeń>widok>pokaż ukryte urządzenia>sterowniki niezgodne z Plug and Play

Przy próbie rozwiązania problemu odinstalowałem program antywirusowy MACAFEE

Proszę o pomoc, często korzystam z laptopa u klientów i mam problem bo muszę wbijać na sztywno informacje o połączeniu sieciowym. :frowning: :frowning:

Pokaż zrzut ekranu : Usługi > DHCP > właściwości > Logowanie .

Zapora > właściwości > zależności - sprawdź czy usługi zależne nie są wyłączone i czy sterownik uwierzytelniania jest ładowany i czy nie ma z nim problemów (właściwości w menedżer urządzeń / pokaż ukryte)

mam problem z wysłaniem obrazu

ale mam ustawioną To konto usługa lokalna

Jest ok…

Sprawdź uprawnienia dla kluczy rejestru :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services > TCPIP i DHCP .

DHCP - odczyt = wszystkie konta ,pełna kontrola = system i admin. uprawnienia specjalne i odczyt - dhcp.

TCPIP - Prawa właściciela - pełna kontrola. Odczyt - reszta kont. Pełna kontrola = system i admin.Usługa sieciowa - uprawnienia specjalne.DHCP = odczyt i specjalne.

(Vista ale powinno być podobnie)

Zapora:

Usługi

• podstawowy aparat filtorwania - nie uruchomiony (przy próbie uruchomienia komunikat Błąd 5:odmowa dostępu)

• zdalne wywoływanie procedur (RPC) - uruchomiono

• program mapowania punktów końcowych wywołań RPC - uruchomiono

• program uruchamiający proces serwera dcom - uruchomiono

• terownik się ładuje i nie ma żadnych info o błędach

Dodatkowo

Następujące składniki systemu są zależne od tej usługi:

• McAfee Personal Firewall Service - nie uruchomiony (przy próbie uruchomienia komunikat Błąd 1068:uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się)

Podaj jeszcze info o uprawnieniach w rejestrze.Jeżeli nie ma jakiś uprawnień ,nadaj je.

McAfee…Ile to problemów przeważnie tworzy ten program…Usuwałeś go (?) Spróbuj użyć removal tool - http://service.mcafee.com/FAQDocument.aspx?id=TS100507

Tak usunąłem dziada

Dodane 15.10.2011 (So) 18:47

muszę narazie wyjść , za godzinkę będę spowrotem jak jeszcze będziesz to może uda się to naprawić

Tak czy inaczej ,użyj removal tool .

Problem został rozwiązany przez “Przywrócenie systemu w punkcie kiedy wszystko było ok”