Skocz do zawartości

r   e   k   l   a   m   a

Zdjęcie

problem z ladowaniem strony www


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 boa

boa
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 18.05.2009 - 17:58

Witam forumowiczow!

Nie jestem informatykiem, ale dotad jakos potrafilam wyjasnic dlaczego dana stronka nie wgrywa sie (blad serwera, brak netu, wirus etc.) Nie tym razem :-( .
Czy ktos ma jakis pomysl, dlaczego jedna, konkretna firmowa (bez reklamy) strona http://www.---.de na jednym kompie laduje sie (laptop, system xp), a na pozostalych dwoch (laptop-vista, stacj.-xp) juz nie? Do niedawna ladowala sie, a potem nagle na dwoch kompach w biurze przestala. Przegladarki (zarowno w Explorer jak i Firefox) wlasciwie nie reaguja na wpisany adres. W Firefox zero reakcji. W Explorerze po wpisaniu linku, okienko do wpisywania na chwile blokuje sie (nie mozna nic dopisac, ani wykasowac), pasek na dole szybko pokazuje dogranie strony i 'gotowe'. Po 10 sek. okienko do wpisywania odblokowuje sie, ale obraz wciaz pokazje stara strone, tzn. nic sie nie zmienia. Nie ruszalam ustawien przegladarek, zeby blokowala te strone.
Zaznaczam, ze wszytkie inne strony chodza, program antywirusowy Eset Nod32 niczego nie wykrywa, a CCleaner uzywam co wieczor.

Moze odpowiedz jest prosta, ale chyba nie dla mnie ;)
Prosze o pomoc.

Pozdrawiam,
boa

#2 niezDarek

niezDarek

    Uczestnik HotZlotu

  • Użytkownicy
  • 5342 postów

Napisano 18.05.2009 - 18:07

używasz firewall ??
bo możliwe że blokuje tą konkretnie stronę, zobacz ustawienia
Sport bez kibiców jest niczym...

#3 boa

boa
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 18.05.2009 - 18:22

Uzywam standardowego firewall'a. Ale w ustawieniach nie ma, zeby blokowal te strone. Nawet po jego wylaczeniu stronka i tak nie wchodzi.

#4 master_zonk6

master_zonk6
  • Użytkownicy
  • 6197 postów

Napisano 18.05.2009 - 18:26

sprawdz w filtrze zawartości przeglądarki czy nie masz tego adresu. Jesli korzystasz z programów typ SpyBot Search & Destroy to program wrzuca adresy niebezpiecznych stron do filtra zawartości
Nowa rakieta: Intel Core i7-960 3,20 GHz Intel Turbo Boost 3,46 GHz 8 MB L3 Cache/10 GB RAM DDR3, 1333 MHz/Intel X25-M 160 GB SSD, Seagate Barracuda 1000 GB S-ATA/ATI Radeon HD 5850 - 1024 MB DDR5/High Definition 7.1/Monitor LG Flatron LED 23"

#5 boa

boa
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 18.05.2009 - 19:34

Niestety, to raczej tez nie to. Nie mam ustawionych zadnych filtrow, dostepy do stron, zarzadzanie adresami - pusto. Zajrzalam do historii, linki sa, ale nawet stamtad nie moge ich przywolac. Chyba musze oddac kompa w rece informatyka w realu - moze cos znajdzie. ;) Dzieki