Posiadam przenośny dysk TOSHIBA na USB Wszystkie pliki wgrywają się na ten dysk bezproblemowo.. ale gdy chce zgrać dane z tego dysku na dysk twardy w kompie to czasami jest problem;/ Wyskakuje mi błąd danych CRC tak jakbym kopiował pliki z jakiejś porysowanej płyty..
Wiem że ciężko będzie coś z tym zrobić.. ale może polecicie jakiś dobry program do "regeneracji" ,naprawiania dysków... w windowsie sprawdzanie dysku(błędy sektorów czy jakoś tak) nie pomogło..
Proszę o pomoc;)
Intel Core Duo E5200 2.5Ghz | Gigabyte GA-EP43-DS3L | OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 1066MHz CL5.0 | WD Caviar SE16 500GB | NVIDIA GeForce 6600 GT | Ultra-media ATX-400W | LG 19" LCD W1942S-PF | Windows 7 Ultimate Media Center Edition
EDIT. Właściwie to podaj 2 screeny, screen z dysku zewnętrznego i swojego dysku twardego w kompie, ponieważ podejrzewam błąd związany z Ultra DMA CRC Error Count.
W tym programie przy dysku z kompa jest wszystko ok. on na pewno dobrze działa.. a co do dysku przenośnego to w tym okienku (health) nic nie wyskakuje;/ ... uszkodzonych sektorów chyba się nie naprawi ale czy da się je jakoś ominąć (podczas kopiowania plików na dysk przenośny)-żeby wklejać pliki w te sprawne sektory? wiem że mogę tak na "oko" w te uszkodzone miejsce wkleić jakiś niepotrzebny plik ale czy da się może inaczej? ;p
Intel Core Duo E5200 2.5Ghz | Gigabyte GA-EP43-DS3L | OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 1066MHz CL5.0 | WD Caviar SE16 500GB | NVIDIA GeForce 6600 GT | Ultra-media ATX-400W | LG 19" LCD W1942S-PF | Windows 7 Ultimate Media Center Edition