Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> zapisz pod nazwą FIX.REG >>> kliknij podwójnie zrobiony plik i potwierdź >>> reset kompa
Po tym, jeśli jeszcze nie zadziała, proszę się upewnić iż jest:
prawy klik na Pulpit >>> Właściwości >>> Pulpit >>> Dostosuj Pulpit >>> Sieć Web >>> odznaczona opcja Blokuj elementy pulpitu
Walka do końca, nie format Proszę nie pisać na PW odpowiem na forum - dziękuję
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Desktop\General] "Wallpaper"=- Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> zapisz pod nazwą FIX.REG >>> kliknij podwójnie zrobiony plik i potwierdź >>> reset kompa
Po tym, jeśli jeszcze nie zadziała, proszę się upewnić iż jest:
prawy klik na Pulpit >>> Właściwości >>> Pulpit >>> Dostosuj Pulpit >>> Sieć Web >>> odznaczona opcja Blokuj elementy pulpitu
jest jakiś inny sposób? bo jak naraazie żaden mi nie działa
Czasem pomaga zmiana konta użytkownika tzn. utworzenie nowego i usunięcie starego ale nie zawsze albo na krótką metę bo po pewnym czasie problem może się powtarzać , a powodem przeważnie jest zabawa programami " upiększającymi " konfigurującymi system np. tuneUp2006 itp., a także wszystkie nakładki typu " vista pack " robią zmiany
i w większości przypadków trudno jest akurat ten punkt cofnąć " tło pod ikonami " przerabiałem wszystkie metody usunięcia tła i nic nie dawały , tak więc jeżeli zamierzasz się bawić systemem to bądź przygotowany na formatowanie dysku , albo jak jesteś bardziej rozsądny to wcześniej zrobisz kopię sprawnego systemu i przy kłopotach będziesz mógł go przywrócić bez potrzeby instalacji systemu i programów od nowa , za pomocą systemowego odzyskiwania kopi bezpieczeństwa trwa to około 45 min oczywiście w systemie windows xp pro.
program o nazwie Hook też dużo nie zdziałał w moim przypadku.... po pierwsze nie chciał sie na początku włączyć przez Total Comandera udało mi się go uruchomić wchodząc w mój komputer... i to tez tylko raz za drugim razem już go uruchomić nie mogłem, ani w TC ani w mój komputer. Gdy włączyłem go, poprawiłem sobie te ikonki, ale tez tylko na chwile... potem znowu coś powciskałem w tym programie i dupa! przestało działać i nadal mam beznadziejny cień, chciałem sobie jeszcze zmienić nazwe startu przez ten program... ale nic nie dało tylko mi sie pasek startu popsuł i go naprawić nie mogłem, ale z pasiem startowym już jest spoko :[
istnieje jeszcze jakaś możliwość ?
Złączono Posta: 09.09.2006 (Sob) 16:15 żeczywiście nikt nie wie jak to naprawić ? czy może się nie da ?