Na początek, logi z HijackThis: http://wklej.org/id/ca16584a68
Był już jeden temat o trojanie.bho.agz . Wypróbowałam ten sposób, przez co mam teraz uszkodzony plik, a trojan przeszedł na kolejny. Chyba że coś źle zrobiłam. Jestem naprawdę słaba w tym wszystkim, więc prosiłabym o staranną instrukcję jak pozbyć się tego. Wirus siedzi w C:\WINDOWS\SYSTEM32\DFRGSNA.DLL
Drugim problemem jest Hacked by Godzilla. Usuwałam go tym sposobem:
How to fix Godzilla:
otwierasz moj komputer >> wlasciwosci >> opcje folderow >> widok >> zaznaczasz 'pokaz ukryte pliki i foldery' i odznaczasz 'ukryj chronione pliki systemu operacyjnego'.
ctrl+alt+del >> zakladka procesy, znajdujesz i zakanczasz 'wscript.exe'
otwierasz dysk i kasujesz od razu poprzez Shift+Delete pliki autorun.inf i MS32DLL.dll.vbs, pozniej przechodzisz do c:\windows i robisz to samo z plikiem MS32DLL.dll.vbs
start >> uruchom >>regedit, przechodzisz do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE --> Software --> Microsoft --> Windows --> Current Version --> Run i kasujesz MS32DLL
Pozniej przechodzisz do klucza HKEY_CURRENT_USER --> Software --> Microsoft --> Internet Explorer --> Main by wykasowac “Hacked by Godzilla”
start >> uruchom >> gpedit.msc >> konfiguracja uzytkownika >> szablony administracyjne >> podwojnie klikasz na Turn Off Autoplay i wtedy
1. Select Enabled
2. Select All drives
3. Click OK
start >> uruchom >> msconfig >> uruchamianie >> odznacz 'MS32DLL' >> zastosuj >> okey >> ...
Jednak przy tej instrukcji, w dysku C:\ nie mogłam usunąć MS32DLL.dll.vbs, jednak już w C:\WINDOWS udało się.
Następny napotkany problem, to że nie mogłam wykonać tego polecenia:
start >> uruchom >> gpedit.msc >> konfiguracja uzytkownika >> szablony administracyjne >> podwojnie klikasz na Turn Off Autoplay i wtedy
1. Select Enabled
2. Select All drives
3. Click OK
Reszta wszystko Ok, jednak został jeden klucz z Godzilli, nie wiem jak sobie poradzić. Proszę was o pomoc.