Nie moge dodac nowej drukarki, po probie dodania wyskakuje komunikat:"nie mozna zakonczyc operacji. usluga buforowania wydruku nie jest uruchomiona". Probowalem juz wlaczyc ja przez narzedzia administracyjne ale niestety nie chce sie uruchomic, gdy wpisuje w cmd net start spooler(bo to wlacza bufor drukowania) wyskakuje
- Kod: Zaznacz cały
Usługa Bufor wydruku jest właśnie uruchamiana.
Nie można uruchomić usługi Bufor wydruku.
Wystąpił błąd systemu.
Wystąpił błąd systemu 1067.
Proces zakończył się nieoczekiwanie.
mam plik spoolsv.exe wiec nie wiem o co chodzi.
i jeszcze jedno: niedawno instalowalem windowsa XP, komp chodzil dobrze ale moj firewall wykryl ze aplikacja spoolss.exe che uzyskac dostep czy cos takiego, juz dobrze nie pamietam, zaznaczylem zeby firewall to zablokowal bo nie wiedzialem co to jest, nigdy wczesniej przy instalacji wina sie nie pokazywalo. Jednak bylo to wlaczone gdy zajrzalem do menedzera zadan(zauwazylem ze net mi nie dziala) pomyslalem ze mam jakiegos wirusa ale nic mi nie wykrylo, skanowalem panda,mks,antivirenkitem i nic. Po kilku probach wlaczenia netu, wylaczylem z aktywnych aplikacji spoolss.exe i wszsytko zaczelo dzialac jak nalezy, usunalem wiec wszystko co zwiazane z nazwa SPOOLSS i komp zaczal chodzic dobrze. Nie korzystalem z drukarki juz z miesiac i po probie jej dodania wlasnie takie rzeczy mi sie dzieja. Niby mam plik spoolsv.exe ale nie chce mi sie wlaczyc ten bufor.
Prosze o pomoc