Ostatnio kupiłem nowy komputer z Windows Home Premium w sklepie Vobis. Jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Ale wystąpiły problemy związane z Internetem. Korzystam z usług Netii ( Net24 ). Posiadam modem Sagem F@st 800 , który został mi po użytkowaniu z Neostrady TP. Problem dotyczy tego, ze moje połączenie internetowe zostaje bardzo często utracane. Z początku myślałem ze to wina mojego dostawcy usług internetowych, ale połączenie zostało zrywane tylko w przypadku otworzenia nowej strony na przeglądarce (Opera). Używam program Autoconnect do łączenia się z Net24. Zauważyłem ze przy ściąganiu z sieci Torrent połączenie nie zostaje zrywane, świadczą o tym logi Autoconnect. Problem pojawia się od początku korzystania z Widnows Vista Home Premium.
Myślę, że problem leży w sterownikach od tego modemu. Mam zainstalowane sterowniki znajdujące sie na płytce Neostradą. Kiedyś chciałem zainstalować sterowniki ze strony -
Może potrzeba zaktualizować sterowniki? Jakie sterowniki wybrać? Jak to zrobić?
Niestety to nie o to chodzi. Na mojej klawiaturze nie ma scroll lock’a. Nadal mam ten problem, mimo że mineło tyle czasu. Musiałem zadowolić sie Linuxem. Za pomoc będę wdzięczny.