Chciałem zmienić soft w aparacie cyfrowym. Pobrałem odpowiedni plik z netu, odpaliłem windows commander, a tu brak napędu. Komputer widzi apartat cyfrowy i bez problemu ściąga zdjęcia z karty i pamięci wewnętrznej, natomias nie mogę do niego wgrać z powrotem fotek i żadnych plików, w panelu sterowania w “skanerach i aparatach fotograficznych” czyli urządzeniach usb aparat jest zainstalowany.
Usunąłem, ale miałem tylko upperfilters w tym kluczu, w mój komputer pojawia się tylko w skanerach, niestety dalej nic z tego, czy to oznacza przeinstalowanie systemu?
Oczywiście, żę sprawdziłem i wykonałem (wstawiałem wartość 1 i 0), ale nie pomogło. Jak kupiłem aparat, było to gdzieś w maju tego roku, wszystko działało OK, niestety dziś nie mam dostępu do żadnego kompa z xp, myślę, że to jakieś zamieszanie w systemie. Ten instalowany był w kwietniu. Ale to chyba nie ma znaczenia.
Od razu sp2, zainstalowałem na nowym, prosto ze sklepu kompie, jeśli chodzi o oprogramowanie, to owszem aktualizacje włączone, i w zasadzie nic się tutaj nie działo, nie wiem - może oprogramowanie do kamery cyfrowej namieszało, odistalowałem go i tak nie pomogło.
Już wszystko wiem, to nauczka na przyszłość. Posiadam oryginalne oprogramowanie kodak easyshare dołączone do aparatu cyfrowego. Jestem też zarejestrowany na oficjalnej stronie kodaka i dostaję upgready. Okazało się, że przy instalacji nowej wersji oprogramowania, trzeba było wyrzucić starą, jednak zamiast odinstalować tylko program, odinstalowałem wszystko łącznie z driverami. Zainstalowałem nową wersję, ale tylko samego programu easyshare, bez driverów. I stąd problem. Jeśli ktoś ma podobny sprzęt i oprogramowanie, to niech zwróci uwagę podczas ściągania z netu i podczas instalacji - co odinstalował, a co powinno zostać.
Człowiek uczy się na błędach!
Po całej nocy myślenia - dinstalowałem nowe oprogramowanie i włożyłem oryginalną płytę i okazało się, że wszystko jest po staremu. Oczywiście zainstalowałem nową wersję aplikacji ale driver został.