Bardzo niskie FPS

Czesc!

Mam karte graficzna Radeon 9600 pro, plyte glowna GIGABYTE(845PE) , DDRAM 1024 (2x512), procesor 2GHz Celeron. Problem jest taki ze w grze Counter-strike nie mam tych 99fps’ow co jest bardzo dziwne majac taki sprzet jak ja , glownie chodzi mi o karte !!

a jaki to counter strike

1.6 :roll:

u to faktycznie gra powinna zdecydowanie lepiej chodzic na tej karcie tez miałem radka 9600pro ale nie miałem problemów

jakas rada? tylko nie mowice ze format :> zrobilem reinstalke steam i nadal =/

a próbowałeś przeionstalować stery od grafiki ?

tak. mam oryginalne z plyty sterowniki. Odinstalowalem je, pobralem z jakiejsc strony najnowsze i bylo tak jak jest teraz czyli zle a wiec spowrotem zainstalowalem te z plyty bo czytalem ze sa najstabilniejsze…

a jak temperaturki :slight_smile:

Zmień w opcjach (jeżeli nie jest ustawione domyślnie) Graphic driver z Software na OpenGL.

temepraturki

jak najlepiej :slight_smile:

Złączono Posta : 07.09.2006 (Czw) 16:00

ciekawe gdzie w opcjach :]

p.s. w opcjach counter-strike mam ustawione na openGL !!

http://omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php

BoMbelaZ^ a co z rate’ami ?

http://board.counter-strike.pl/viewtopic.php?t=4039

Mówisz, że przy strzale :hmmm: a powiedz, używałeś komendy interp ?

I najważniejsze pytanie:

czy wcześniej na tym sprzęcie (konfigu kompa) gra działała ok ?

Powiedz jeszcze jakiej używasz rozdzielczości itd.

Pozatym jesteś pewien, że zapamiętuje ustawienie opengl ?

Kiedsys mialem FX5200 to o lepiej chodzilo niz teraz na radku 9600 pro. Hmm teraz przeskanowalem kompa programami typu: Search&Destroy , poustawialem sobie te rate, interp itp i musze powiedziec ze plynniej chodzi ale fpsy takie same i przy smoku ja nie zabije nic :confused: Gram na rozdzielczosci 800x600. W grze zapamietuje opnGL bo gdyby nie zapamietywalo to nie moglbym w to grac, bo wiem jak jest na software :]. Ja nie wiem co mam robic jesli chodzi o te fpsy, gra nie chodzi super jak powinna na tej karcie, wiem bo kumpel ma to samo i o WIELE lepiej mu chodzi. prosze o pomoc!

Złączono Posta : 08.09.2006 (Pią) 13:30

To jest oddzielny sterownik czy moge to zainstalowac na ten co mam ?

Złączono Posta : 08.09.2006 (Pią) 14:59

Zainstalowalem te sterowniki, odinstalowalem stare. I co z tego jezeli teraz pograc nie moge na openGL bo mam TAKI komunikat i z tego sie nie ciesze : /

no i tutaj jest problemem niewłaściwy sterownik :stuck_out_tongue:

Skasuj tamte i zainstaluj te:

rad_w2kxp_omega_38252

możesz je pobrać tutaj:

http://public.planetmirror.com/pub/guru … omega/?fl=

sam na nich gram i nie mam żadnych problemów z cs’em .

(mam radka 9550).

Co do Twojej grafy - jest ona o niebo lepsza od tego poprzedniego fx’a ;]

Oczywiście zależy w jakiej wersji, ale tak czy inaczej nie wierzę by to była wina kompa ;]

Sluchaj. W trybie awaryjnym usunolem sterowniki WSZYSTKIE do ATI programem Drive Cleaner. Potem normalnie juz zaisntalowalem omega, te co ty masz i nadal to samo. Wylaczylem synchronizacje pionowa w openGL , w grze jest na openGL i nadal mi beznadziejnie chodzi. Z rate’ami zrobilem wszystko jak kazali, i nic nadal to samo !!

W ustawieniach ATI Catalizator (czy jak to się zwie) daj wszystko na Perfomance. W moim wypadku pomogło i mam 20-25 fps więcej :slight_smile:

stary ja tez nie wiem jak sie to zwie albo jestes pewny albo nie! ja tego nie widze na sterowniku omega…

jeśli podczas instalacji wybrałeś, by na pulpicie utworzyło skróty, to powinieneś mieć coś takiego:

ATI Tray Tools

Jeśli nie masz - udaj się do:

:wink:

Ewentualnie jeszcze jeden panel:

ATI 3D Control Panel

zrób formata jak nic nie pomaga :wink:

Kochani , ale wiem ze to tam trzeba szukac :slight_smile: tylko przeszukalem wszystkie opcyjki i nie zauwazylem ATI Catalizator.

To bedzie ostatecznosc, ale wole sie pomeczyc bo nie lubie formata : /