r   e   k   l   a   m   a

wbudowana kamera internetowa nie działa

Wszystko o sprzęcie komputerowym i sterownikach.

wbudowana kamera internetowa nie działa

Post przez tesior » 12.06.2009 (Pt) 19:42

witam serdecznie!
mam problem z kamerką internetową. jak wspomniałem w tytule, chodzi o kamerę wbudowaną w notebooka. notebook MSI VR610.
ściągałem sterowniki, szukałem w menadżeże urządzeń..ręce opadają. chętnie zacznę wszystko krok po kroku, tylko chyba potrzebuję rady - od czego zacząć i w którą stronę zmierzać, żeby kamera działała..??
przyznam szczerze, że strasznie wpienia mnie, kiedy coś jest nie tak z notkiem, a w tym przypadku nie mogę pogawędzić na Skype tak, jak to wskazane, bo druga osoba mnie nie widzi..
może miał ktoś podobny problem i potrafi pomóc? będę szczerze zobowiązany za wszelkie przejawy zainteresowania tematem, za pomoc zaś dozgonnie wdzięczny!
z góry dzięki za wszystko, pozdrawiam!

ps.: zapomniałem dodać, że problemy pojawiły się po zainstalowaniu XP, poprzednio była Vista..ściągnąłem jednak stery pod XP i nadal lipa...help!!
tesior

Re: wbudowana kamera internetowa nie działa

Post przez stalesz » 12.06.2009 (Pt) 20:24

Masz SP3 ?.Jeśli nie to ściągnij
stalesz

Post przez kazek31 » 12.06.2009 (Pt) 22:27

I wszystko jasne poszukaj na allegro albo u siebie w sklepie dedykowanej płyty z xp-kiem do tego laptopa ( chodzi o to że część sterowników instaluje się podczasnstalacji xp-ka na laptopie i dlatego musisz mieć płytę z systemem detykowanym bo na zwykłym xp-ku może nie być i na pewno nie będzie tych sterów , i żaden sp3 ci w tym nie pomoże jak to napisał stalesz bo to bzdury co pisze miałem podobny problem u kolegi na laptopie HP bawiłem się z nimi ponad 24 godz gdzie instalacja i konfiguracja nie zajmuje mi więcej czasu jak 3 godz. Jeżeli nie znajdziesz dedykowanego xp-ka to vracaj na vistę bo to nie wina kamery tylko systemu.
kazek31

Post przez lukaszczecin » 12.06.2009 (Pt) 23:22

obok klawisz power są takie przyciski .jeden jest od wifi jeden a przycisk p1 jest od kamery resztę nie pamiętam do czego są

-- Dodane 12.06.2009 (Pt) 23:28 --

kazek31 napisał(a):I wszystko jasne poszukaj na allegro albo u siebie w sklepie dedykowanej płyty z xp-kiem do tego laptopa ( chodzi o to że część sterowników instaluje się podczasnstalacji xp-ka na laptopie i dlatego musisz mieć płytę z systemem detykowanym bo na zwykłym xp-ku może nie być i na pewno nie będzie tych sterów , i żaden sp3 ci w tym nie pomoże jak to napisał stalesz bo to bzdury co pisze miałem podobny problem u kolegi na laptopie HP bawiłem się z nimi ponad 24 godz gdzie instalacja i konfiguracja nie zajmuje mi więcej czasu jak 3 godz. Jeżeli nie znajdziesz dedykowanego xp-ka to vracaj na vistę bo to nie wina kamery tylko systemu.
co ty gadasz jeśli na stronie producenta są udostępnione sterowniki do XP pod tego laptopa to znaczy ze one są pod ten system i można śmiało instalować tym laptopie .nie trzeba szukać żadnej płytki dedykowanej .
lukaszczecin

Post przez tesior » 12.06.2009 (Pt) 23:34

lukaszczecin - jestes wielki!!

przyznam sie, ze dotad nie bawilem sie tymi "guzikami", dlatego nawet mi do lba nie przyszlo zeby tu poszukac:) coz, czlowiek mylne zwierze..
dzieki Ci serdeczne!!

nie mniej jednak, dziekuje stalesz i kazek31 za probe i chec pomocy w ogole!

kamerka smiga jak przecinak:)
dzieki i pozdrawiam

DZIEKI LUKASZCZECIN!!:)

ps.: nawet nie wiecie jaka mialem radoche i brecht przy okazji jak wcisnalem ten przyciask, a w rogu ekranu zobaczylem info o nowym sprzecie:D pozdro
tesior

Post przez lukaszczecin » 13.06.2009 (So) 1:08

ps. na forum używamy polskich znaków :-D
lukaszczecin

Post przez tesior » 14.06.2009 (N) 20:08

używamy, używamy, chyba, że strasznie nam się spieszy...:D
tesior

Reklama

Post przez paluch83 » 29.08.2011 (Pn) 17:40

Witam.Mam problem z kamerką w laptopie MSI CR610x.Nie mogę jej włączyć.Wyskakuje mi ''błąd podglądu wideo''. Mam windows xp professional z serwice pack3.Wgrywam wszystkie sterowniki z płyty jaką dostałem z laptopem i nic. Czy to wina systemu???
paluch83

Powrót do Hardware, Sterowniki