Skocz do zawartości

r   e   k   l   a   m   a

Zdjęcie

Windows 7 problem z internetem..


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 driverxxl2008

driverxxl2008
  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 02.12.2010 - 14:43

Witam mam problem z internetem otóż Nie otwiera stron przez zadną przegladarke, Skype działa...

Oto logi może ktoś wie co nie tak???

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 15:22:55, on 02.12.2010
Platform: Unknown Windows (WinNT 6.01.3505 SP1, v.153)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7601.16537)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Windows\system32\taskhost.exe
C:\Windows\system32\Dwm.exe
C:\Windows\Explorer.EXE
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgtray.exe
C:\Windows\System32\hkcmd.exe
C:\Windows\System32\igfxpers.exe
C:\Windows\system32\igfxsrvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe
C:\Program Files\Common Files\Spigot\Search Settings\SearchSettings.exe
C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe
C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe
C:\PROGRA~1\GRETECH\GOMPLA~1\GOM.exe
C:\Windows\explorer.exe
C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe
C:\Users\D66C~1\AppData\Local\Temp\Rar$EX00.522\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://webalta.ru
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft....k/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://webalta.ru/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://webalta.ru
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft....k/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft....k/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://webalta.ru
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - URLSearchHook: (no name) - - (no file)
R3 - URLSearchHook: YouTube Downloader Toolbar - {F3FEE66E-E034-436a-86E4-9690573BEE8A} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\IE\4.1\youtubedownloaderToolbarIE.dll
R3 - URLSearchHook: (no name) - {83821C2B-32A8-4DD7-B6D4-44309A78E668} - C:\Program Files\Mail.Ru\Agent\Mra\dll\newmrasearch.dll
O2 - BHO: RealPlayer Download and Record Plugin for Internet Explorer - {3049C3E9-B461-4BC5-8870-4C09146192CA} - C:\ProgramData\Real\RealPlayer\BrowserRecordPlugin\IE\rpbrowserrecordplugin.dll
O2 - BHO: WormRadar.com IESiteBlocker.NavFilter - {3CA2F312-6F6E-4B53-A66E-4E65E497C8C0} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgssie.dll
O2 - BHO: Java™ Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: YouTube Downloader Toolbar - {F3FEE66E-E034-436a-86E4-9690573BEE8A} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\IE\4.1\youtubedownloaderToolbarIE.dll
O3 - Toolbar: YouTube Downloader Toolbar - {F3FEE66E-E034-436a-86E4-9690573BEE8A} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\IE\4.1\youtubedownloaderToolbarIE.dll
O4 - HKLM\..\Run: [AVG9_TRAY] C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\Windows\system32\igfxtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\Windows\system32\hkcmd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\Windows\system32\igfxpers.exe
O4 - HKLM\..\Run: [VKSaverUpdater] C:\Program Files\VKSaver\VKSaverUpdater.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Cleanup] C:\Users\D66C~1\AppData\Local\Temp\201010611845_mcappins.exe /v=3 /cleanup
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot
O4 - HKLM\..\Run: [SearchSettings] "C:\Program Files\Common Files\Spigot\Search Settings\SearchSettings.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized
O9 - Extra button: ICQ7.2 - {72EFBFE4-C74F-4187-AEFD-73EA3BE968D6} - C:\Program Files\ICQ7.2\ICQ.exe (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ7.2 - {72EFBFE4-C74F-4187-AEFD-73EA3BE968D6} - C:\Program Files\ICQ7.2\ICQ.exe (file missing)
O9 - Extra button: Mail.Ru Ŕăĺíň - {7558B7E5-7B26-4201-BEDB-00D5FF534523} - C:\Program Files\Mail.Ru\Agent\magent.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Mail.Ru Ŕăĺíň - {7558B7E5-7B26-4201-BEDB-00D5FF534523} - C:\Program Files\Mail.Ru\Agent\magent.exe
O13 - Gopher Prefix:
O18 - Protocol: linkscanner - {F274614C-63F8-47D5-A4D1-FBDDE494F8D1} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgpp.dll
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O20 - AppInit_DLLs: avgrsstx.dll C:\Windows\system32\vksaver.dll
O23 - Service: Application Updater - Spigot, Inc. - C:\Program Files\Application Updater\ApplicationUpdater.exe
O23 - Service: AVG E-mail Scanner (avg9emc) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgemc.exe
O23 - Service: AVG WatchDog (avg9wd) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe
O23 - Service: AVG Firewall (avgfws9) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgfws9.exe
O23 - Service: AVG9IDSAgent (AVGIDSAgent) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\Agent\Bin\AVGIDSAgent.exe
O23 - Service: Ńëóćáŕ Google Update (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe

--
End of file - 5263 bytes


Intel Core i5-4670K 3.4GHz/3.8GHz Turbo
Crucial Ballistix Tactical 2x4GB 1600MHz CL8
G.SKILL 2x2GB 1600MHz CL7
GIGABYTE HD 7870 @ 1130mhz/@ 5800mhz 2GB DDR5

ASROCK Z87 PRO3
COOLERMASTER REAL POWER M520 600W MAX
1.5Tb 64mb Cache
320GB 8mb Cache
Windows 7 x64 Ultimate

Logitech G9


#2 stalesz

stalesz
  • Użytkownicy
  • 1720 postów

Napisano 02.12.2010 - 16:41

Platform-Unknown Windows Service Pack 1..Pirat ?!

#3 martines000

martines000
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 07.12.2010 - 22:58

Pomijając fakt przedmówcy wyżej przymknę oko.

Niestety problem który ty masz miałem również, jedynym dla mnie sposobem było przeinstalowanie systemu na nowo.
Proponuję na początek sprawdzić w konsoli ping, lub zmienić DNS np od Google 8.8.8.8 w celu sprawdzenia może nastąpiła awaria DNS twojego dostawcy

#4 Areh

Areh

    DYPLOMOWANY MODERATOR (Uczestnik HotZlotu)

  • Moderatorzy
  • 18458 postów

Napisano 07.12.2010 - 23:22

driverxxl2008, po pierwsze - nie ten dział. Przenoszę.
Po drugie - proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku Dołączona grafika, tak aby mówił konkretnie o problemie.
Po trzecie - proszę o zapoznanie się z tematem zasady-wklejania-logow-forum-t253052.html i dostosowanie się do niego.
W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.

Nie pomagam na PW - od tego jest forum.