luger napisał(a):Jeżeli mówisz o zrobieniu kopii systemu, potem formacie i następnie przywróceniu tej kopii to nic się w systemie nie zmieni i nadal będzie tak jak było, a więc nie ma to sensu. Skombinuj taką samą wersje systemu (Home Premium) i pod laptopem lub w innym miejscu masz klucz, którym go legalnie aktywujesz.
pioterek25 napisał(a):Witam kolego!
Pewnie istnieje taka możliwość! Wielu producentów komputerów np. przenośnych, mam tu na myśli netbooki, notebooki...zaopatruję swoje komputery w narzędzia, programy do tworzenia kopii zapasowej! Dzięki temu zawsze można powrócić do ustawień fabrycznych. Jakiego producenta masz komputer? Może coś pomogę?!
Pre-instalowany system ma inny klucz (jednorazowy), no ale to tylko taka ciekawostka bo nie ma to większego znaczenia
Hitm3n napisał(a):Nie gadaj głupot i nie siej zamętu, bo jeszcze chłopaka przestraszysz.
Klucze na systemach preinstalowanych to tzw. licencje MLP, masówka na każdym laptopie w serii, wyobrażasz sobie instalację ręczną na kilku tysiącach laptopów, które schodzą z taśmy produkcyjnej? Tak samo recovery - ten klucz jest w nim zaszyty (ten MLP - kiedy sprawdzisz sobie jakimkolwiek programem do odczytywania klucza - Everest itd. - zobaczysz, że jest różnica pomiędzy tym na klapie dolnej, a tym w systemie) i tylko reinstall od zera z czystej płyty zgodzi ten klucz z pod spodu z tym w systemie.
Inna sprawa, że czasem się może zdarzyć, że owy klucz SPOD laptopa nie przechodzi normalnie, wtedy trzeba dzwonić do Microsoftu i telefonicznie aktywować, ale nie ma z tym problemu, a i taka sytuacja rzadko się raczej zdarza, więc bez powodu nie panikujmy.
adam9870 jak-przeinstalowacsystem-win7-home-premium-64bit-t488597.html#p3077921 napisał(a):Albo prosisz kolegę który posiada płytę z Windowsem takim jak Ty, albo jeżeli masz np. kolegę, który posiada dostęp do subskrypcji TechNet, możliwe jest pobranie obrazu systemu i nagranie go na płytę. Podobnie jeżeli masz kolegę, który posiada nośnik z systemem i jest w stanie Ci go pożyczyć. Co do wersji z Internetu, jeżeli znajdziesz naprawdę niemodyfikowany obraz z MSDN/TechNet - możesz pobrać, jeżeli chcesz. Ja nie ufam tym wersjom z Internetu, bo niby normalna wersja, niby niemodyfikowana, a w środku są jakieś aktywatory itp., podczas gdy ja chcę zainstalować _legalnie_ system z oryginalnym kluczem i _legalnie_ aktywować. Dlaczego nie ufam? Otóż tutaj jest interesujący wywiad z pracownikiem polskiego oddziału Microsoft, który mówi o doświadczeniu, w którym kupiono Windows XP ze stadionu, dokonano analizy i systemy te (niektóre) wysyłały dane gdzieś na serwery w Niemczech. Oglądałem dosyć dawno temu, możliwe, że mój opis dokładnie się nie zgadza z tym co jest w wywiadzie.
http://www.dobreprogramy.pl/Rozmowa-z-K ... 13988.html
Powrót do System operacyjny Windows 7
Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], foreste, Google [Bot], Google Adsense [Bot], kazikes, miglanc11, nic ciekawego, tomms