Witam Mam wielką prośbę bo zainstalowałem na swoim sprzęcie HP Pavilion dv6880ew czyli seria 6000 Windowsa XP (oryginalnie był Win Vista). I przez albo mój błąd albo przy okazji się wykasował profil mojego standardowego użytkownika czyli "HP" na Win Vista. I teraz mam problem bo system nie jest w stanie załadować użytkownika. I tutaj moja prośba albo proszę o jakieś rozwiązanie do tego problemu, dlaczego nie mam profilu użytkownika w C://Users !? Albo druga prośba o płytki z RECOVERY. bo tych zapomniałem zrobić.
Pozdrawiam Kamil
Ostatnio edytowano 25.07.2008 (Pt) 14:57 przez kamillo_bercik, łącznie edytowano 2 razy
Jak skasowałeś to musisz zrobić nowy profil lub przywrócić jakimiś programami do przywracania skasowanych plików (poczytaj na forum bo są tu podane takie programy)
Albo druga prośba o płytki z RECOVERY. bo tych zapomniałem zrobić.
Napisz dokładniej, bo nic nierozumiem.
C2D E7200 2,53@3.7GHz, Gigabyte GA-P31-DS3L, Crucial Ballistix 4GB 1066MHz, Gigabyte GeForce 9800GT 1GB, Samsung SyncMaster 206BW, SAMSUNG F1 640GB, Genius 5005, Pioneer 216D, OCZ SxS 500W, Se7en Pro x64 MSDN PL Nie pomagam na GG
rokko napisał(a):To Masz zainstalowaną obecnie Vistę czy XP bo już zgłupiałem
Na partycji C mam Viste a na D mam XP
Jak skasowałeś to musisz zrobić nowy profil lub przywrócić jakimiś programami do przywracania skasowanych plików (poczytaj na forum bo są tu podane takie programy)
Ja sam nie skasowałem. Poprostu po instalacji XP, i skorzystaniu z Vista Boot Pro, odpaliłem Viste i "nie można załadować profilu użytkownika"
Albo druga prośba o płytki z RECOVERY. bo tych zapomniałem zrobić.
Mam prośbę coby ktoś wrzucił mi na jakiś serwer, kopie płytek z partycją recovery, bo tych zapomniałem zrobić :/
W trybie awaryjnym wchodzisz na konto admina, tworzysz nowego użyszkodnika , logujesz się na stworzone wcześniej konto i ewentualnie kopiujesz dane ze starego (być może uszkodzonego) profilu do nowej lokalizacji, a później imprtujesz (podmieniasz obecny).
Mam prośbę coby ktoś wrzucił mi na jakiś serwer, kopie płytek z partycją recovery, bo tych zapomniałem zrobić :/
stworzenie nowego użytkownika powiodła się wielkie dzięki, ale jest problem dalej. mianowicie po wybraniu nowo założonego użytkownika wyskakuje komunikat:
"Logowanie usługi Usługa profilów użytkowników nie powiodło się. Nie można załadować profilu użytkownika. "
można coś z tym zrobić ? bo ja pomysłów nie mam :/
u mnie jest dalej to samo, tryb awaryjny wchodzi tylko że jak już się zaloguje, to wyświetla się dymek i jest napisane że profil nie mógł być załadowany czy coś podobnego. Ta usługa jest włączona na automatyczną... także już nie wiem co jest, bo ten sam profil ładuje się w awaryjnym wyświetlając jednocześnie że nie może być zaladowany prawidłowo, a jak włączam normalnie system to użytkownika nie da się zalogować... Na nowo utworzone konto również nie mogę się zalogować.