r   e   k   l   a   m   a

Wystąpił błąd w bibliotece WinInet nr 2 w Płatniku

Wszelkiego rodzaju problemy z użytkowaniem i instalacją oprogramowania.

Wystąpił błąd w bibliotece WinInet nr 2 w Płatniku

Post przez Jungle » 15.02.2010 (Pn) 14:29

Zainstalowałem nową wersje płatnika 8.01.001 i gdy chcę wysłać dokumenty do ZUS wszystko idzie w porządku aż do momentu wysyłania do nich, wyskakuje błąd a w raporcie z wysyłania pisze ot co : Wystąpił błąd w bibliotece WinInet (Numer 2). Ściągałem ich certyfikaty, i rejestrowałem z pliku, jednak problem sie nie zmienia, dodam jeszcze że nie mogę pobrać Listy CRL wychodzi komunikat o błędnym adresie URL. Ktoś coś poradzi?
Cierpliwość to podstawa..
Pamiętaj że inni też się uczą.
Jungle

Re: Wystąpił błąd w bibliotece WinInet nr 2 w Płatniku

Post przez greh » 15.02.2010 (Pn) 22:01

Posiadasz podpis kwalifikowany?
Karta w momencie wysyłania znajduje się w czytniku?
greh

Post przez przeme » 08.06.2010 (Wt) 12:51

Trzeba wgrac jeszcze raz 2 pliki . wiecej szczegolow -> http://forum.kreatywnie.pl/viewforum.php?f=12
przeme

Post przez mutek7 » 22.08.2011 (Pn) 22:04

Przepraszam za odgrzanie, ale walczyłem 2 dni z tym problemem. Umieszczony link nie jest aktualny a strona jest na pierwszym miejscu w google. U mnie okazało się że włączenie opcji " praca w trybie offline " w Inernet Explorerze powoduje ten problem. Trzeba włączyć przeglądarkę Internet Explorer naciśnąć plik i odznaczyć "pracuj w trybie offline" oryginalny link: http://pomocnikplatnika.pl/forum/viewtopic.php?id=770 Instalacja certyfikatów i całego płatnika nic nie dała.
mutek7

Powrót do Problemy z oprogramowaniem