Skrypt wg instrukcji wykonałam, po restarcie jakiego wymagał OLT utworzył raport ale niestety nie mogłam go skopiować,nie wiem czy tak miało być, bo miałam na pulpicie tylko ten raport, zero ikon, zero paska na dole, nic, sama tapeta i ten raport, nijak nie dało się skopiować. Musiałam zrobić duży reset i wtedy już było ok ale raportu nie znalazłam, wygląda na to, że się nie zapisał jak poprzednie. Coś tam jednak chyba znalazł i coś usunął, nie zapamiętałam jednak co konkretnie było napisane. Po uruchomieniu sprzątania znów nastąpił reset i okazało się, że OLT zniknął z dysku, przeszukiwanie nie dało rezultatów, tak ma być? Wygląda na to, jakby sam się sprzątnął 
Przeskanowałam dysk Dr.Webem i znalazł jedno zagrożenie, które zneutralizował, to był jakiś adaware w jednym z programów do konwertowania mp3->mp4.
Na teraz wygląda, że jest ok, Google chodzi dobrze, wczytuje się szybko, mam nadzieję, że tak zostanie.
Dziękuję bardzo za pomoc 
– Dodane 28.07.2013 (N) 16:57 –
Niestety problem jest nadal, znów Google czasem nie działa i na Chrome i na FF, a w tym samym czasie normalnie działa na laptopie podpiętym do tego samego routera,nie wczytują się też niektóre strony.
Muszę też przyznać się, że nie doczytałam żeby Sprzątanie wykonać przy zamkniętych programach i wyłączonym Avaście, może to było powodem tego, że nie mogłam skopiować raportu, a sam OTL zniknął.
Nie wiem czy potrzebnie ale znów zainstalowałam OTL i od nowa zrobiłam raporty początkowe:
http://wklej.to/6o1WN
http://wklej.to/l0TE8
Bardzo proszę o radę co z tym dalej robić, wkurza mnie to, że sporo stron nie chce mi działać, przeglądarka miele i miele, na dolnym pasku jest Wysyłanie żądania, a na końcu komunikat Strona internetowa jest niedostępna.
Jeszcze jedno, czy brak SP 3 może mieć na to wpływ? Nie zrobiłam jeszcze zalecanego przed instalacją backup’u i dlatego ciągle nie mam SP 3.
– Dodane 29.07.2013 (Pn) 9:40 –
Dziś dalej bez zmian. Widzę, że mój drugi wczorajszy post dopisał się automatycznie do poprzedniego i temat nie poszedł do góry, nie było widać problemu