Antywirus ten od początku miał opinie dobrego i niezasobożernego. Ta opinia pozostała do dzisiaj i jest jak najbardziej trafna. Antywirus nadaje się zarówno na stare i nowsze komputery i mając go na pokładzie będziemy pewni co do bezpieczeństwa naszego komputera.
Plusy:
-Dobra wykrywalność
-Nie obciąża systemu
-Przejrzysty interfejs
Minusy:
-Nie ma podziału na licencje niekomercyjna i komercyjną - Sprostowanie jest wersja:
"ESET NOD32 Antivirus 4.0 (4.0.474)
ESET NOD32 Antivirus 4.0 Business Edition (4.0.474)"
Antywirus został wyprodukowany przez renomowaną od dawna markę w dziedzinie bezpieczeństwa - Kaspersky. Zużycie zasobów nie jest wysokie jednakże nie nadaje się na instalację na starszych komputerach, gdyż zmniejsza komfort pracy na nich.
Produkt pochodzi od firmy, która niedawna miała kryzys w dziadzinie bezpieczeństwa komputerowego. Od wersji 2004 produkty były strasznie zasobożerne i miały średnią wykrywalność. Zmieniła to dopiero wersja 2009, która była przełomem. Miała bardzo dobra wykrywalność, zajmowała miejsca w czołówce tak jak produkty Kasperskiego i Eset. Teraz możemy się cieszyć najnowszą wersją tego antywirusa.
Program posiada 2 wbudowane silniki antywirusowe, przez co ma wysoką wykrywalność. Znacznie obciąża zasoby systemowe lecz posiadając nowy komputer nie odczujemy spowolnienia. Program posiada na swoim koncie wiele nagród i wykrywalnością mierzy się z największymi gigantami.
Jest to chyba najbardziej popularny antywirus w Polsce. Jego wykrywalność stoi na wysokim poziomie, gdyż praktycznie nie różni się od płatnej wersji - Avasta Pro.
Dosyć dobrze plasujący się darmowy antywirus. Ma porównywalną wykrywalność do Avasta, troszeczkę bardziej obciąża system ale według mnie jest bardziej przejrzysty. polecam tak samo jak Avasta.
Darmowa wersja komercyjnej Aviry. Antywirus ten ma bardzo wysoką wykrywalność, nawet wyższą od Avasta i AVG a jedyna zauważoną wadą jest brak polskiego interfejsu.
Plusy:
-Dobra wykrywalność
-Niskie zużycie zasobów
-Darmowy
Minusy:
-Brak polskiego języka
Dziękuje za pomoc użytkownikowi _ Jessica _ .
Jeżeli nie opisałem jakiegoś antywirusa proszę o PW.
krzysiekx - widzę jak znasz się na bezpieczeństwie, skończyłeś studia z administrowania siecią i jesteś w tym temacie kilka lat(na bieżąco).
No i najważniejsze gdybyś się orientował w temacie wiedziałbyś, że komputer i świat zamieszcza wyniki na podstawie testów przeprowadzonych przez AV-Test
krzysiekx zacznij czytać i przeglądać ten dział a nie wypisywać to co ty sądzisz(czyli OT-ować), ja siedzę długo w tym temacie i tak wiem niewiele.