Witam
Mam problem z laptopem Acer Aspire 5732Z.
Przy włączaniu komputera wyświetla się komunikat Bootmgr is missing, press ctrl alt delete to restart
Męczę się z tym już kilka godzin ;/
Pozdrawiam
Witam
Mam problem z laptopem Acer Aspire 5732Z.
Przy włączaniu komputera wyświetla się komunikat Bootmgr is missing, press ctrl alt delete to restart
Męczę się z tym już kilka godzin ;/
Pozdrawiam
Cześć
Nie wiem jaki system posiadasz więc sprawdź: Komunikat o błędzie systemu Windows „Brak Bootmgr. Naciśnij Ctrl+Alt+Del, aby zrestartować”.
posiadam windows 7
Cześć
Więc jeśli posiadasz płytę z systeme to przeczytaj informacje z powyższych linków i przystap do naprawy.
W przeciwnym razie najpierw trzeba będzie sie zaopatrzyć w płytę z systemem np. pożyczyć od kogoś.
Zrobiłem metodę 2:
Wpisałem to bootrec /rebuildbcd i wyskoczyło
…
Successfully scanned Windows installations.
Total identified Windows installations: 0 (??)
The Operation completed successfully.
Nic nie pomogło nadal ten sam problem
Edit: płytę posiadam, zaraz zobaczę czy zadziała coś
Cześć
A próbowałeś pierwszej metody? Jeżeli nie zadziała sprawdź poniższy temat:
kolejny problem… - metoda 1
w pkt 5 jest napisane żeby wybrać dysk i kliknąć dalej, klikam a tu komunikat:
Ta wersja opcji odzyskiwania systemu jest niezgodnia z wersją systemu Windows, który próbujesz naprawić. Spróbuj użyć dysku odzyskiwania, który jest zgodny z tą wersją systemu Windows.
A więc przekierowuje mnie do metody 2 która nie działa ;/
EDIT: czy jak bym zrobił od nowa system to czy problem nadal by istniał ? bo w sumie dla mnie to nie problem
Cześć
Sprawdź jeszcze temat który linkowałem wyżej.
już sprawdzam
a jeszcze taka informacja - mam na płycie super grub disk i tam gdy wybiorę coś tam “default” wyskakują mi 2 opcje Windows Vista i druga opcja też Windows Vista (??) gdy wybiorę pierwsza opcję wczytuję się normalnie system - windows 7 czyli taki jak instalowałem a gdy wybiore drugą opcję to wczytuje się Acer Recovery management bodajże…
– Dodane 03.01.2013 (Cz) 20:23 –
nie rozumiem tego:
bcdedit/export C:\BCD_Backup
c:
rozruch z dysku CD <----------------- o co w tym chodzi ? zatrzymałem się na c:
polecenie attrib bcd -s -h - r
ren c:\boot\bcd bcd.old
zyski odbudowaæ
prosze niech ktoś napisze czy system postawiony od nowa razem z formatem dysku pomoże bo jeśli tak to 1h roboty i zrobione
Zobacz:
przeglad-metod-naprawy-problemow-uruchamianiem-windows-t497796.html
A jak reinstalacja to z czystej płyty - bez dodatków producenta laptopa
W sytuacji gdy system działa, w tym można użyć Total Commandera
W sytuacji gdy system nie działa, w tym celu można użyć np. płyty z Windows, Ubuntu albo Paragon Rescue Kit 11 Free Edition
Jeżeli to laptop, to odwróć go i poszukaj naklejki z kluczem.
W przypadku komputerów stacjonarnych naklejka z kluczem znajduje się na obudowie.
Upewnij się, że klucz na naklejce jest czytelny.