r   e   k   l   a   m   a
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
missy111

Brak dzwieku w komputerze!

witam. na samym poczatku zaznaczam ze jestem laikiem jesli chodzi o komputery.

otoz mialam robionego formata i po formacie nie mam glosy. zainstalowalam sterowniki do karty dzwiekowej i glosy jak nie bylo, tak nie ma. jestem bezradna. mecze sie z tym caly dzien...co moge jeszcze zrobic? dolacze na wszelki wypadek akilka sreenow, moze w czym sie przydadza.

http://i45.tinypic.com/a10g9.jpg

http://i45.tinypic.com/2pt3om1.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z tego co widzę ze screenów to wszystko wydaje się być OK.. jaki masz zainstalowany servis pack ? 2 czy 3 ? Kto Ci instalował sterowniki po formacie ? i Czy w Menadżerze Urządzeń - Urządzenia Systemowe ( na samym dole listy Menadżera ) po rozwinięciu sa jakieś znaki zapytania bądź wykrzykniki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

hej.

mam servis pack 2. sterowniki instalowalam sama. menadzerze urzadzen nie ma wykrzyknikow ani znaow zapytania.

jak wchodze w regulacje dzwiekow, wyskakje mi komunikat o braku urzadzen miksujacych. dokladnie to: http://i47.tinypic.com/2po4l6s.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
r   e   k   l   a   m   a

Wiesz co to jest KB 888111 ? - pozwala na wykrycie przez system operacyjny Windows XP z dodatkiem Service Pack 2 układu dźwiękowego o standardzie High-Definition. Proponuję ściagnąć i zainstalować jak najszybciej SP 3 -

kliknij -następnie restart kompa ...Po odpaleniu kompa powinnaś mieć już dźwięk.Jakby co to pisz..

P.S - a tak na marginesie znasz kolejność instalacji sterowników po formacie lub stawianiu systemu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zainstalowalam i niestety dzwieku dalej nie mam.

nie znam kolejnosc instalacji sterownikow. formata robil mi chlopak, potem z plyty zainstalowal sterowniki, byl nawet internet lecz potem tak poprostu zniknal. dlugo sie sama z tym meczylam. okazalo sie ze nie mam sterownikow do karyy sieciowej, wiec sama odinstalowalam ten sterownikow ktory chlopak mi wgrywal i zainstalowalam go. i internet sie pokazal, lecz glosu nie bylo. wiec kombinowalam z tym ostatnim sterownikiem i nic. jak chce odtworzyc jakis plik z muzyka to wyskakuje takie cos: http://i49.tinypic.com/2mdmec3.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Daj screena z Menadżera Urządzeń..Podaj nazwę płyty głównej..

P.S - Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź Czy Dobrze Podłączyłaś Głośniki i jak to niezadziała popatrz na kabel od niego może jest gdzieś naruszony ; )))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z tego co widzę to wszystko w Menadżerze Urządzeń jest ok .. Proponuję więc abyś odinstalowała sterowniki Realteka - możesz to zrobić za pomocą Revo Uninstaller - zrób to w trybie zaawansowanym , następnie CCleaner-em przeczyść rejestr systemowy , restart kompa i instalacja sterowników dźwięku- K9N6PGM2-V ( to Twoja płyta główna ) Realtek High Definition Audio Driver

P.S - mam nadzieję ,że SP 3 zainstalowałaś już wcześniej...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
r   e   k   l   a   m   a

zrobilam tak. niestety glosu dalej nie ma. chyba nic z tego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się



Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0