Firefox bez kompozycji wizualnych i kompozycji pulpitu

Jak w temacie. Musiałem w taki sposób ustawić firefoxa w moim win7 (zakładka “zgodność”) bo dzięki temu otwiera się szybciej. Po zamknięciu FF wszystko wraca do normy (aero itp). No ale mam w związku z tym trickiem pytanie:

Czy mogę mieć tego FF cały czas w taki sposób ustawionego? Nie szkodzi to systemowi albo matrycy??? Pytam ponieważ teraz kiedy wyłączam i włączam mozille to najpierw wskakuje na ułamek sekundy ciemny ekran. W tym czasie win7 chyba konfiguruje kompozycje. Doradźcie jak to jest???

Nie szkodzi, część aplikacji również wyłącza Aero. Jaką zgodność ustawiłeś, z XP, pytam z ciekawości, jak bardzo odczułeś wzrost wydajności FF ??

Znaczy po prostu odhaczyłem “wyłącz kompozycję wizualne” i “wyłącz kompozycję pulpitu” w zakładce “zgodność”. Systemu (zgodności z nim nie ruszałem - tamto pole jest nie zaznaczone w ogóle). No i zauważyłem ok. 15% przyspieszenie. Także dźwięk mi nie trzeszczy (na razie) a przedtem czasem zatrzeszczało (tylko wtedy kiedy przesuwałem stronki kursorem). Dziwne.

Czyli taka zmiana kompozycji tylko dla 1 programu niczemu nie szkodzi???

Nic się nie bój, wszystko będzie OK, z punktu widzenia Twojego kompa to nawet lepiej dla niego :wink: .

Tylko pozazdrościć! Tzn, że jak strona otwierała się w powiedzmy 0,87 sek. to teraz otwiera się w 0,74 sek. Dokonywałeś pomiarów czy też może tak “naocznie” te 15% wybadałeś?