Jest program,króry to w prosty sposób załatwia.Używałem go ale nie pamiętam nazwy.Jak sobie przypomnę to ci podam.
– Dodane 29.09.2012 (So) 17:14 –
Przypomniałem sobie. To jest Inpaint 4.7.Jest na dobrychprogramach.Po otwarciu zdęcia klikasz na pasku czerwone kółko celem ustawienia wielkości kursora do zamazania obiektu następnie zamazujesz czały obiekt i klikasz na trójkącik a potem save.Czynność można wielokrotnie powtarzać aż do osiągnięcia pożądanego efektu.
Reczne zamazywanie tła, wszelkie czynnosci myszką wychodzą mi “nierówno”, poprostu NIE UMIEM dokładnie myszką obrysować postaci.
A Tutoriale na YouTube to pożal się… Akurat wszyscy wybierają tylko “najprostrze tła” i opisują lub pokazują jak to zrobić i to nie tylko moje zdanie bo komentarzy negatywnych na YouTube jest wiele.
Inpaint - testowałem i zamiast prawidłowo wymazać to bardzo dziwnie mieszają się części obrazka ze sobą.
No ale to tak już niestety jest. Zwłaszcza wycinanie włosów żeby nie wyglądało kanciasto to trudna sprawa. W zależności od zdjęcia, nad jednym obrazkiem można kilka godzin spędzić
:o No ja już myślałem powoli o tym, że jeśli to jakieś szczególne foto, mógłbym pomóc, ale tysiąc to męczarnia. Niedawno w pracy w trzy osoby wycinaliśmy tło z chyba 1300 fotek
Saeros - Przykład mam na zdjęciu jakąś piekną dziewczynę ^^ ale osoby na tle lub jakieś otoczenie psuje kompletnie wygląd tego zdjęcia. No cóż gdybym nie był idealistą to bym tak się tego nie czepiał