r   e   k   l   a   m   a
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
dzidzej

Karta sieciowa , nie wykrywa jej

Witam ,mam o to taki problem :

Po formatowaniu i instalacji systemu na nowo i podłączeniu internetu nie wykrywa mi karty sieciowej.

Są dwie karty , jedna jest podłączona pod jeden ze slotów, a druga jest wbudowana w płytę głowną i jej własnie mi nie wykrywa .

Program Everest wykrywa że jest ta karta sieciowa , ale system jej nie wykrywa.Nie wiem co jest :/

Nie wiem dlaczego , pierwszy raz coś takiego mi sie dzieje pi formatowaniu.

System operacyjny to Win Xp Home Edition i zainstalowany Serwice Pack2.

Przepraszam że zakładam ten temat , możliwe że jest gdzieś na forum podony temat ,ale niestety jest już późno i nie chce mi się szukać ,a więc bardzo bym prosił o nie usuwanie tego postu.

Dziekuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam.

A wszystkie sterowniki producenta do płyty głównej zainstalowałeś ? Jeśli tak, to sprawdź czy czasem w BIOSie nie jest ta karta wyłączona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
r   e   k   l   a   m   a

Są dwie możliwości albo nie wgrałeś sterowników albo masz ją w biosie wyłączoną :wink:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w biosie jest właczona, ale sterownikow nie instalowalem bo chyba nie trzeba przy xp ,z reszta poprzednio nie trzeba było .

karta sieciowa to : 3Com3C190 Integrated Fast Ethernet Controller,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to zainstaluj nie wszystkie karty wykrywa xp :wink:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

spoko , juz zainstalowałem , jest juz cycuś :)

problem rozwiązany , dziekuje za pomoc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się



Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0