Klucz spod laptopa i ściągnięta Vista

Hej!

Czy mógłbym ściągnąć czystą wersję Visty (płyta od Toshiby dodaje tyle syfu że nie mogę) i zainstalować ją z klucza pod laptopem?

Czy takie działanie byłoby legalne?

Klucz mam orginalny (w zestawie była jeszcze książeczka ‘Szybki start’ oraz płyta z Vistą + stery Toshiby).

Proszę o odpowiedz i za nią z góry dziękuję!

Myslę że tak jeżeli dysponujesz legalnym kluczem to wszystko powinno być ok.

Tak. Będzie to legalne.

:?

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=174

posłuchaj od 40.20min ;]

Hmmm…Zawsze mi się wydawało, że będzie to legalne. Ale dzięki. Zapamiętam. :slight_smile:

Czyli w końcowym efekcie nie da się, z tego rozumiem?

Trzeba zgłosić się do Toshiby?

Tak. Chyba że masz okazję pożyczyć od kogoś oryginalny nośnik z “czystym” systemem wtedy możesz z niego skorzystać. Oczywiście musi być to ta sama wersja Visty. Zawsze możesz zainstalować system który dostałeś z laptopem, usunąć wszystko co Ci zbędne i utworzyć nową płytę bootowalną, tylko to dość żmudna praca :stuck_out_tongue:

Ale ten pan sam mówił, że nie można pożyczać nośników…

A zamawiać z MS nośnika mi się nie opłaca, to wolę juz się pomęczyć z tym Vista + syf z Toshiby ;]

Proponuje obejrzeć całą relacje z tej sesji z I Zlotu :wink:

Miałem ten problem z Asus,masę nie potrzebnego softu,poradziłem sobie przy użyciu tego programu:revo…,wszystkie zbędne programy odinstalowałem w trybie zaawansowanym,jakieś 3 godz.pracy ale mam czysty ,szybki i legalny system.Użyj również tego programu do przeczyszczenia systemu i rejestru,możesz też powyłączać zbędne usługi:nCleaner,z tym że jest po angielsku,ale sam program jest bardzo dobry i bezpieczny.

W skrócie - można pożyczyć np. od kolegi nośnik z czystą vistą, bo nie chce mi sie 45 minut oglądać ; o

na łatwiznę idziesz :stuck_out_tongue_winking_eye:

Poświęć trochę czasu na zdobycie dodatkowej wiedzy zwłaszcza na temat, który cię interesuje.