Komputer nie przechodzi w tryb uśpienia

Od pewnego czasu (dzień, dwa) komputer nie przechodzi mi w tryb uśpienia. Klikam w Uśpienie w menu start, wyłączają się peryferia (monitor, mysz, klawiatura), a cała reszta nadal chodzi. Nie mogę wznowić pracy komputera, jedynie reset pomaga. Próbowałem już chyba wszystkiego:

• sprawdzenie ACPI w BIOSie (ustawione było i jest S3, zmieniałem też na S1 i efekt identyczny)

• aktualizowałem BIOS

• przywracałem system do stanu sprzed kilku dni kiedy na pewno tryb uśpienia działał

• odinstalowałem aktualizacje, które instalowane były w czasie ostatnich kilku dni

• aktualizowałem sterowniki (grafika, karta sieciowa)

• zmieniałem ustawienia w zarządzaniu energią

Przez ostatnich kilka dni nic nie było instalowane poza automatycznymi aktualizacjami ani nie były zmieniane żadne ustawienia.

System: Windows 7 Pro Pl x64 z MSDN:AA

Płyta główna: Gigabyte GA-P35-DS3R

Dodane 15.04.2010 (Cz) 12:20

Winowajca znaleziony. Zorientowałem się, że w ostatnim czasie poza aktualizacjami windowsa aktualizowałem też ESET SmartSecurity z 4.0 do 4.2. W Menadżerze urządzeń widnieje dodatkowa karta sieciowa (widoczna w trybie awaryjnym) - Realtec PCIe GBE Family Controller - Eset Personal Firewall Miniport. Po jej wyłączeniu tryb uśpienia działa prawidłowo, ale nie działa sieć. Problem zgłoszony do pomocy technicznej ESETu i czekam na odpowiedź. Jeśli temat nie zostanie zamknięty, to poinformuję jak się zakończyło. Może się przyda potomnym.

Gdybyż tak jeszcze w powyższym zapisie występowały duże litery i znaki interpunkcyjne to można by coś z tego zrozumieć. Ja niewiele kumam…

Ja również, dlatego post leci.

Mateusz2000wp , napisz to ponownie z zachowaniem zasad języka polskiego i w sposób zrozumiały.

Po kilku pytaniach jak wygląda sprawa powiedzieli mi jakiś czas temu, że przyczyną jest konflikt ESETa ze sterownikami karty sieciowej. Kazali czekać na rozwiązanie problemu. Oczywiście prędzej mnie śnieg zasypie nim otrzymam jakąś odpowiedź. W międzyczasie próbowałem rożnych wersji sterownika karty sieciowej, ale efekt był taki sam - niedziałający tryb uśpienia. Teraz siedzę ciągle na wersji 4.0 gdzie wszystko działa. W sumie to ciesze się, że nie wydałem na tego ESETa ani grosza (wygrana w konkursie). Niedługo koniec subskrypcji i chyba przesiądę się na Nortona. Na laptopie nie mam z nim problemów.

Temat można raczej zamknąć, bo wątpię abym otrzymał jakiekolwiek rozwiązanie problemu.

też mam eseta smart security popatrzę w menadrzeże ureządzeń