Witam. Dzisiaj musiałem ożyć tej opcji. Robiłem to pierwszy raz i nie wiem czy to mój fart czy tak powinno być ale proszę o podpowiedź.
Miałem bład ze system windows nie może odnaleźć pliku C:\Windows/system32/system/config więc wrzuciłem płytę z xp do napędu wybrałem R no i tam opcje Bootcfg /rebuild lub coś podobnego. W każdym bądź razie xp teraz działa i chciałem zapytać czy dobrą opcje wybrałem. Bo czasami mój komp po kilku resetach po prostu się odpala bez tego błędu (tak już ma że czasami gubi pliki a hdd niby są ok). Z góry dzięki i może jakieś inne cenne rady na przyszłość
HDD może być w porządku ale czego nie widać w testach dysku to bardzo długi odczyt klastra, przetestuj dysk programem viktoria i zobacz jakie masz odczyty klastrów jak masz już 600 i powyżej 600 to niedługo będzie bad sector.I właśnie jak tam sie umieszczą te pliki które są potrzebne i podczas startu nie może ich odczytać to masz problem,a jak naprawisz przez R to plik sie zapisze gdzie indziej ale po pewnym czasie znajdzie sie w słabym klastrze i znowu naprawa.