Jakieś pół roku temu przeinstalowałem sterowniki do obydwu kart i po wielu męczarniach postanowiłem zainstalować sterowniki zalecane na stronie samsunga do tego właśnie laptopa. Wydawało mi się, że wszystko jest ok, dopóki nie chciałem zagrać sobie w jakąś nowszą gierke, która wymaga directa 10+. Wyskoczył błąd że karta Intel HD nie obsługuje directa 10.
Może ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Przeinstalowywałem sterowniki chyba już z 5 razy, w różnych wersjach (wpierw usuwałem wszystkie sterowniki, używałem Cleanera i instalowałem najpierw sterowniki Intela, a następnie Nvidii) i wciąż główną kartą jest ta z Intela.
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
W menadżerze widoczne są obydwie karty, sterowniki zainstalowałem zalecane dla obydwu kart graficznych i nadal nic to nie dało. Spróbuję jeszcze raz, zobaczymy ;) A co do tego testu… Chyba na moim dysku nie ma zbytnio wymagającej gry, raczej preferuje te starsze