Witam.
Nie wiem czy to dobry dział, czy nie lepiej umieścić do w dziale z sieciami komputerowymi. Jak by co to przepraszam i proszę o przeniesienie jeżeli pomyliłem działy.
Mam następujący problem. Otóż 2 tygodnie temu zainstalowałem sobie w pełni legalną wersje Windows 7 Professional na licencji MSDN AA. Wcześniej miałem także oryginalną wersje Windowsa XP Home. Problem polega na tym, że w Win 7 moje łącze internetowe ma strasznie wysokie pingi. Na XP tego nie było. Podaje wyniki z speedtest.net oraz pingtest.net
Na Win XP ping miałem nie więcej niż 60. Z tym dostawcą internetu jestem związany już od ponad 9 lat i nigdy nie było żadnego problemu. Jest to stałe kablowe łącze. Od 4 lat korzystam z routera linksysa i także wcześniej nie było żadnego problemu. Dla porównania na netbooku Samsunga gdzie jest system Win XP Home prędkości są takie same, a pingi wynoszą w granicach 25 do 40. Komputer jest podłączony kablem, a netbook przez WiFi Bardzo proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem, ponieważ takie pingi dyskwalifikują mnie np przy grach internetowych, gdzie czasami zdarza mi się spędzić wieczór przed monitorem, a także niestety odczuwalnie spowalnia to internet. Z góry dziękuje za poświęcony czas.