Następnie odpalamy program i wklejamy adres URL filmiku z serwisu YouTube(adres strony) do paska “Enter video URL”. Następnie naciskamy OK i filmik zaczyna się ściągać.
Lecz filmiki z YouTube(i innych serwisów z filmikami) po ściągnięciu są w formacie .flv
Więc w tym samym programie którym ściągaliśmy filmik (YouTube Downloader Version 2.1.6) jest opcja konwersji pliku .flv do np. .avi lub .mp3 lub .3gp. Więc w programie zmieniamy opcję na “Convert video (previously downloaded) from file” następnie naciskamy na trzy kropeczki obok paska “Select video file”, wyszukujemy plik który ściągnęliśmy i naciskamy Otwórz. Potem na pasku “Convert to” wybieramy interesujący nas format pliku (np. avi lub mp4) i naciskamy Ok. Rozpoczyna się konwersja która trwa około 1 min (zależy od szybkości sprzętu). Plik po konwersacji jest w tym samym miejscu co plik podstawowy (.flv)
Bardzo szybki i łatwy sposób na filmiki z YouTube w odpowiednim formacie.m 8)
Wygodna w obsłudze, ale jak się ściągnie w formacie mp4, to mogą być problemy z odtworzeniem, trzeba zmieniać rozszerzenie na .flv. Może to niedługo poprawią.
Ja korzystam z wtyczki programu RealPlayer. Pozwala ściągnąć filmy z każdej strony (a przynajmniej z wszystkich na których do tej pory byłem) i jest bajecznie prosta w obsłudfze. Nad filmem pojawia się dymek download, klikamy i film leci na nasz dysk.
dolorismachina , Ja też z tego korzystam i jakby ktoś nie wiedział jak to ustawić to uruchamiamy Real Player Tools(Narzędzia) Prefernces (Preferncje) Download & Recording zaznaczamy opcję Enable Web Downloading & Recording restart kompa i jeśli chcemy nagrać jakiś film czy coś innego to musi się nam pojawić taki prostokącik z napisem Download this video
Korzystając z Internet Explorer 7.0 można zainstalować nakładkę IEPro7, w ustawieniach/skrypty użytkownika zaznaczamy “Download Video from YouTube”. Po otwarciu stronki z filmikiem pojawia się odnośnik “download video”, robimy klik i gotowe.