100% użycia procka po formacie


(Gebek1) #1

witam. mam problem. uzycie procesora to 100%. muzł niesamowity. robiłem formaty. mam 2 partycje - formatowałem obie i nic. dalej to samo.

oto log

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 22:19:44, on 2007-01-02

Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE

C:\WINDOWS\System32\taskmgr.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

C:\Documents and Settings\moordaa\Pulpit\hijackthis\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{757EF7FC-7E91-4AB2-9A5C-60E3766483B2}: NameServer = 192.168.1.1,0.0.0.0

czy mógłby ktoś na to rzucić okiem??

z góry dziękuje


(adam9870) #2

Usuń w hjt.

Który proces wykorzystuje najwięcej?

Proponuję zainstalować dodatek Service Pack 2.


(Gebek1) #3

usunalem. nawiecej zajumuje SYSTEM

Złączono Posta : 03.01.2007 (Sro) 22:43

poza procesem system (nie wiem nawet czy to mozna nazwac procesem bo sie na tym dobrze nie znam) reszta zajmuje praktycznie caly czas 0 % w porywach do 4-5%


(Ferdek31) #4

jaki procesor, ile pamięci, ile programów w autostarcie, sprawdź w menedżerze urządzeń ile masz wolnej pamięci fizycznej / na zakładce wydajność / może masz jakiegoś "żarłocznego" antywirusa np. Pandę?


(Gebek1) #5

celeron 2,00Ghz

256 ramu

pamiec fizyczna

razem 261616

dostepna 144792

bufor systemu 108152

programu zadnego nie mam bo to swieza instalka, juz instalacja przebiegala jakos wolno


(Ferdek31) #6

od strony sprzętu w porządku, sprawdź tryb pracy dysku czy masz włączone dma lub najwyższy obsługiwany / w menedżerze urządzeń / i w biosie na auto / wszystkie napędy i dysk /.


(Gebek1) #7

ten kompputer mam od 2 lat i nic w nim nie przestawialem, auto na dyski jest udma tez wlaczone. zaczal tak chodzic podczas pracy i nie moglem sobie z tym poradzic wiec go sformatowalem. moze poprostu jutro porosze jakiegos znajomka zeby sam go obejżał bo nie mam nerwów do takich rzeczy zreszta sie dobrze nie znam na tym.

dzieki za pomoc

pozrdawiam