7600gs sonic + asrock k7s8x nie działa


(Neoon69) #1

Witam!

Dotychczas używałem karty graficznej 9200SE. Po wymianie na gf 7600 gs sonic ddr3 256mb 128bit komputer nie chciał się włączyć a wiatraki hulały (kontrolka monitora w stanie spoczynku). Po zresetowaniu beeper sygnalizował błąd karty graficznej. Testowałem ją na płycie MSI i działała.

Moja konfiguracja

ASrock k7s8x (sis746fx)

Athlon 2400+ XP

wd 80GB

DVDRW Pioneer

256MB DDR Kingston PC2700 (166MHz)

512MB DDR Kingston PC3200 (200MHz)

zasilacz TechMaster 300W

Ratujcie bo będę musiał jeść koble uspokajające przez tego Radeona!

Pozdrawiam!


(Emilmlo) #2

Zasilanie do karty graficznej podpięte ??


(Neoon69) #3

tak podpięte...


(Emilmlo) #4

Podłącz inny zasilacz może w zasilaczu jest problem.


(Technik Elektro) #5

płyta główna jest na słabiutkim chipsecie sis, może tu być problem...niekompatybilność.


(Neoon69) #6

tak też myślałem... spróbuję jeszcze z tym zasilaczem... [-o<


(Technik Elektro) #7

(Neoon69) #8

:expressionless: to spx hahaha


(Technik Elektro) #9

jak chcesz pomęczyć tego gruza jeszcze to zainteresuj się płytkami na nforce 2 ultra, dfi,abit,epox,msi w ostateczności asus.


(Neoon69) #10

pomęczę na pewno! On jeszcze pokaże na co go stać :lol:


(Technik Elektro) #11

nie zapomnij zrobić screena w Crysis-ie w 1280x1024 na high :stuck_out_tongue: z włączonym frapsem na tym swoim demonie prędkości :D:D:D.


(Neoon69) #12

crysis - a to już dawno na radku 9200SE przeszedłem :smiley: :smiley: :lol: :lol: :^o


(Milas15) #13

łeee wy to jesteście słabiutcy...ja Crysisa na Ultra High-endowych odpaliłem na GeForce 2MX 32MB procku 233MHz i kości 64SDRAM i działał :stuck_out_tongue: bez zacinki,fps 199 :lol: a co do karty graficznej to myśle że jest nie kompatybilna z płytą główną, sprawdź czy mostek północny się szybko nagrzewa...jeśli się myle to mnie poprawcie! pozdro!


(Emilmlo) #14

Też jesteś słaby odpaliłem Crysisa na max detalach przy 300 FSB na Pentium 166MHz, 32MB ramu i grafie S3 Trio32 1MB :stuck_out_tongue:


(Neoon69) #15

ja na 386 odpaliłem ale beeper nie umiał sobie poradzić to na subwoofer go wymieniłem i hula:D dobra koniec postu bo odbiegamy:P wyrzucę tego kompa bo wytargam sobie włosy z głowy. Zainstalowałem gp4 z modem 2007 i tnie. blee


(Technik Elektro) #16

a to wy jesteście leszcze, ja połączyłem dwa comomdore 64 w CLI i skorzystałem z karty fizyki opartej na atari 520st :-), masełko w fullhd na 14 calowym moniaku monohromatycznym :D, mało tego 2 gry hulają bo jedna w standardzie a druga na wirtualnej maszynie :smiley:


(Introligator) #17

phii ja odpaliłem crysisa na: amd k6 300MHz, 16mb ram i karcie graf S3 virge GX2 (4mb) i windowsie 95