8 Mbit łącze i niepełne buforowanie filmików (YT)


(Etnavoo) #1

mam 8Mbit łącze (Radiówka) i podczas oglądania filmów online np. na YT podczas włączonego play film się buforuje normalnie. Gdy wcisną stop i chcę aby się załadowała całość (np. chce obejrzeć za 20,30 minut) to buforować się przestaje.

Używam Opery, Wersja 12.02, Kompilacja 1578

W czym leży problem ???


(Scorpions.B) #2

Mam tak samo, uważam, że YT przy szybszych łączach tak działa. Po co chcesz przy 8 Mbs/s buforować film, przecież nie musisz nic czekać na oglądanie.


(ra-v) #3

W niczym, to wg mnie normalne, choć nie spotykane na wszystkich filmach.

Często jest tak że na początku filmik się buforuje u mnie 2-3 Mbit, potem ok 400-600 kbps z pewnym wyprzedzeniem. Po co wczytywać cały film, marnować ruch sieciowy, skoro nie wiadomo czy obejrzysz 60 sekund czy cały film.


(Etnavoo) #4

Chce np otworzyć jedna zakładke z Ful filmem 2 godzinnym ( zbuforować) , miedzyczasie ogladać krótsze produkcje ;powiedzmy recenzje sprzętu…

nie obejrze 2 jednocześnie:)

Ruch sieciowy nie jest blokowany, sieć tworze tylko ja :slight_smile:


(B.Andy) #5

U Ciebie tylko Ty, ale u kogoś innego niekoniecznie :slight_smile:


(Etnavoo) #6

oj płace za 8 mega więć więcej niż 8 nie pociągne…


(Longhorn2009) #7

Youtube kilka miesięcy temu wprowadziło ograniczenia i filmiki w jakości 360, 480p nie są ładowane do końca. Dopiero 720p, 1080p i więcej ładowane jest w całości, o ile Google nic nie pozmieniało przez ten czas.


(Etnavoo) #8

Ty kurcze masz racje :slight_smile: popatrz nigdy nie zwrócilem na to uwagi. Dzięki wielkie.