zapisuję film na karcie SD a aparat go nie widzi. może ktoś wie co można zrobić? o baterie do aparatu łatwiej jak o 220V na ulicy
a zastanawiałeś się w jakim formacie aparat odczytuje filmy, jakieś mov czy coś a nie avi, wielkość filmu, możliwość procesora aparatu, grafika itp itd
aha. przepatrzyłem i eny DVD dekoder nie daje takich możliwości atak w ogóle to wiele rzeczy jest ważnych tylko niektóre są ważniejsze. Na co dokładnie patrzeć?
-format AVI 640x480
-ilość klatek 29,9 i coś tam ok.30
-format dzwięku CCITT u-Law
-szybkość transmisji bitów 64kb\s
-rozmiar próbki audio 8 bitów
-szybkość transmisji danych 6956 kb\s
ok co jeszcze. W właściwościach pliku z ap.cyf. są wyświetlane inne dane niż te które są wyświetlane w pliku filmu.
na plik filmowy mogą spojrzeć wszyscy nie muszę go chyba edytować
jak chcesz obejrzeć film na aparacie to podstawowa sprawą jest format filmu, czyli trzeba przekonwertować film na format jaki odtwarza aparat. po drugie znając rozdzielczość ekraniku aparatu pozwoliło by co to na znaczne zmniejszenie pojemności filmu bez odczuwania pogorszenia jakości, gdyż dany sprzęt nie będzie mógł więcej wyświetlić, z formatem dźwięku co nie powiem, w jakim zapisuje aparat, a ilość klatek maksymalną to też pewnie gdzieś wyczytasz jaką może aparat wyświetlić, a raczej z iloma klatkami na sekundę zapisuje filmiki
nie wiem po co nawiązałeś do “eny DVD dekoder” taki program nie jest potrzebny przy tej zabawie, i mimo szczerych chęci nie rozumie ostatniego zdania, nie wiem jakie dane są wyświetlane gdzie co i jak.
dane normalnego filmu. w oknie z właściwościami
– Dodane 27.01.2009 (Wt) 3:03 –
a co byś polecił? program który pracuje trochę szybciej niż DVDdekoder może znasz jakiś? bylbym dzw. :?
darian191 , Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.
Użyj opcji
Pomocne może być zapoznanie się z TYMI informacjami.
większość programów działa podobnie, więc wystarczy znaleźć jakieś free
metoda prób, np. spróbuj którymś z tych
http://www.pazera-software.pl/search/?q=AVI%20do%20MOV
wpisz sobie w google “avi to mov” albo po prostu z “avi do mov” i jest dużo wątków, i coś będzie na 100%., a reszta to kwestia ustawień konwertera, gdzie wybierasz rozdzielczość, jakość dźwięku, itp. Bo DVD dekoder to z tego co przeczytałem służ do przegrywania zabezpieczonych płyt, tak więc nie wiem po co Ci on.
Sam poeksperymentuj z różnymi konwerterami do filmów i zobaczysz że więcej się nauczyć jak by Ci ktoś powiedział.
pozdrawiam