A co powiecie na to?


(Optymyst) #1

plyta posiada dwa pin out do usb. kupilem sledzia msi z 2 portami podlaczam i..... system widzi usb.podlaczam urzadzenie i nic. co wy na to :slight_smile: podlaczam drugie i tez nic (przed uzyciem wstrzasnac nie pomaga) ps. w biosie usb wlaczone i czekam na pomysly


Asterisk


(system) #2

Mo偶e wymiesza艂e艣 kable do pod艂膮czenia port贸w USB.System b臋dzie widzia艂,ale nie zobaczy urz膮dze艅!Mia艂em co艣 takiego.Serwis powtyka艂 do p艂yty 藕le kable.


(Optymyst) #3

kabli nie da sie zamienic bo wtyczka jest scalona tzn.oba porty sa na jednej wtyczce.blr sa ulozone na przemian wiec nic nie daje obracanie wtyczki. :lol:


(Ryan) #4

Jak masz mysz臋 optyczn膮 USB to wepnij - je艣li si臋 艣wieci sensor to najpewniej powinno dzia艂a膰. Jak nie 艣wieci to albo np. nie styka, albo nie jest port aktywowany, albo jest og贸lnie 藕le podpi臋ty.


(system) #5

System widzi porty USB zamontowane na p艂ycie a nie na 艣ledziu,j臋艣li 藕le s膮 wpi臋te kable do p艂yty.Zobacz dok艂adnie kolory wtyczek kabla i czy s膮 takie same z gniazdami na p艂ycie.Opr贸cz tego na p艂ytach s膮 dwa rodzaje gniazd na p艂ycie do obs艂ugi USB 1.0 i 2.0!


(Optymyst) #6

a co jesli to jest zabytek:) plyta ma tylko USB1.0 x2 kumpel probowal jush wszystkiego i nic

Update:

i wiecie co POMOGLO (cos w stylu naprawiania nowej renlut megane mlotkiem i przecinakiem) odciecie kabli jedengo portu niewiem czemu tak sie stalo ale widocznie cos bylo nie tak :smiley: dzieki za pomysly moze komus pomoga pozdroofka


(system) #7

Je艣li to zabytek,to czy w og贸le mo偶na cokolwiek tam jeszcze wpi膮膰?Mo偶e te 艣ledzie psu na bude,bo p艂yta nie obs艂uguje dodatkowych port贸w USB nie m贸wi膮c o portach v.2.0! !!

Metody si艂owe s膮 niewskazane! :stuck_out_tongue:


(Optymyst) #8

przecierz pisze ze pomoglo no nie :stuck_out_tongue: USB dziala normalnie :slight_smile:


(system) #9

...i owszem tylko,偶e posty wesz艂y w tej samej sekundzie jednocze艣nie! !!


(Ryan) #10

Mo偶e zasilacz Ci nie wyrabia z zasilaniem wi臋kszej ilo艣ci port贸w.


(Optymyst) #11

i jush jest ok :slight_smile: