Adobe flash player 11.3 r300 przestał działać , co to jest?


(pete1) #1

jak w temacie co to za dziadostwo , pojawiło sie po aktualizacji firefoxa do wersji 13.1 , wcześniej tego nie było , jak na razie odinstalowałem i zainstalowałem flasha ponownie , w niektórych przypadkach to pomogło , u mnie nic to nie dało , jakieś pomysły , regularnie to wyskakuje i mnie irytuje

25783094.jpg


(Nokusiapl) #2

U mnie właśnie to samo się robi z Adobe Flash,jak tylko zaktualizowałem Firefox do 13.0.1 !

Nic u mnie też nie dało odinstalowanie i ponowne zainstalowanie :?


(muminek77) #3

Otwórz plik mms.cfg i dodaj ProtectedMode=0 , plik znajduje się w Windows 32bit: C:\windows\system32\macromed\flash lub Windows 64bit: C:\windows\syswow64\macromed\flash.


(pete1) #4

Tak zrobiłem , napisze jutro czy błąd wyskakuje dalej czy nie , na razie go nie ma


(Andrew3535 1978) #5

Niedogranie miedzy flash a firefox -trzeba poczekac na nowy flash albo zainstalowac poprzednia wersje flasha


(Nokusiapl) #6

Niestety nic mi to nie daje :?

8cf06ce7.png

-- Dodane 18.06.2012 (Pn) 17:35 --

zainstaluje poprzedni i zobaczę i dam znać jak coś :wink:


(pete1) #7

po wykonaniu tej instrukcji problem na razie nie występuje , zobaczymy na jak długo , dzięki


(Nokusiapl) #8

Ja miałem problem z zainstalowanie starszej wersji flash-a i kiedy zaprzestałem instalacji od nowa zainstalowałem najnowszego flash-a i o dziwo kiedy teraz ręcznie sam sprawdziłem C:\windows\system32\macromed\flash to samo dodało do mms.cfg ten ProtectedMode=0 :smiley:

Zobaczymy może już po problemie będzie :wink:


(Dawid565) #9

wystarczy usunąć Adobe flash player 11.3 w panelu sterowania/odinstalowanie pliku, zainstalować to http://odsiebie.pl/25i0f7xpceik/install ... r.rar.html i na koniec instalacji zaznaczyć żeby nie szukał nowych aktualizacji


(lostek815) #10

Wystraszyłem się zobaczywszy ten temat bo dopiero co aktualizowałem Adobe Flash Player, ale już chyba naprawili. A przynajmniej testowałem na trzech komputerach w domu (dwa z XP, jeden z 7) - najnowszy Flash i najnowszy Firefox, wchodziłem na różne stronki wymagające Flasha i ani razu na żadnym kompie mi błędu nie wywaliło. Z ciekawości zajrzałem do tego pliku mms.cfg i mam tam tylko to:

Także raczej już działa, albo ja mam takie szczęście :slight_smile:


(manieKMP) #11

@up, jeśli masz wersję 11.3.300.257 i wyświetlają się Tobie dwa procesy flash'a (są to procesy sandbox'a) w menedżerze, to nie naprawili problemu, a sypanie się tej wtyczki jest właśnie związane z nową funkcjonalnością. Samo "zdarzenie" błędu nie jest regularne i dochodzi do niego podczas zamykania przeglądarki.

Ale w razie czego w temacie masz już podane tymczasowe rozwiązanie, czyli wyłączenie nowego typu zabezpieczeń/piaskownicy.